IK Multimedia Tonex One – pienempi muttei vaatimattomampi

Image

IK julkisti äskettäin miniversion Tonex-pedaalistaan. 

Valmistajan mukaan Tonex One vastaa dynamiikaltaan ja reagoivuudeltaan isompaa Tonex-versiota.
Minipedaalissa käyttöliittymä vain on pelkistetympi. On yksi iso säätönuppi sekä kolme pienempää säädintä. 
Perustilassa ensinmainitulla säädetään volumea ja pienemmillä taas bass- mid- ja treble-asetuksia. Alt-nappia painamalla saadaan käyttöön toissijaiset säädöt, jolloin isolla hanikalla säädetään gain, ja pienemmillä gate, kompressorin kynnysarvo sekä kaiku. 
Auto save -toiminnon ansiosta muutokset tallentuvat automaattisesti muistiin. 

Image

Alt-napilla on muitakin funktioita, sillä sitä kolme sekuntia painamalla pedaali menee safe-moodiin, jolloin se on suojassa vahingossa tehdyiltä säädöiltä. Kuuden sekunnin painalluksella taas päästään setup-tilaan. 

Tonex One:ssa on vahvistin-, kaappi- ja efektipresettejä kaikkiaan 20 kappaletta. Niitä voi selata Browse-tilassa, johon pääsee painamalla alt-nappia ja jalkakytkintä yhtä aikaa. 
Jatkuvasti soitettavissa taas on kolme presettiä, joista kaksi on löytyy jalkakytkimen Dual-moodissa, jossa vaihdellaan A/B-presettien välillä. 
Kolmas puolestaan on käytettävissä preset on/off -moodissa. Moodien välillä pystyy vaihtelemaan setup-tilassa. 
Viritysmittari hyödyntää pikkusäätimien led-värejä, ja sen saa päälle painamalla jalkakytkintä pidempään. 

IK Multimedia Tonex Onessa on on yksi instrumenttitulo sekä balansoimataton mono/stereolähtö (TRS), josta pedaali voidaan kytkeä mikseriin, kokoaluekaappiin, kuulokkeisiin tai vaikka toiseen pedaaliin. 
Jalkakytkimen puoleiseen päätyyn on asennettu usb-portti, jota voidaan käyttää presettien vaihtamiseen tai sitten äänittämiseen. 
Liitäntä erillisvarusteena myytävälle virtalähteelle (yhdeksän volttia) löytyy puolestaan vastakkaisesta päädystä. Virrankulutus on 120 milliampeeria.

Tonex One sisältää TONEX SE - ja AmpliTube 5 SE -ohjelmistot. 
Sen fyysiset mitat ovat 94 x 48 x 53 millimetriä, ja paino 160 grammaa. 

Lisätiedot: EM Nordic