Mackie Onyx – firewire vai usb?

|
Image
 

Teksti: Lauri Paloposki

Mackiella on ollut taipumusta ja taitoa tuottaa täsmäosumia reseptillä, jossa yhdistyvät moitteeton audiolaatu, simppeli käyttöliittymä ja kohtuullinen hinta. Tätä perinnettä jatkavat nyt myös Onyx Blackbird- ja Blackjack-äänikortit.

Räkkikokoinen Blackbird liitetään tietokoneen firewire-väylään, jota myöten se välittää enimmillään 16 äänikanavaa kumpaankin suuntaan. Kahdeksan analogisen mikrofoni/linjatulon jatkeena on saman verran digitaalisia kanavia optisen ADAT-väylän kautta, ja laajennusmoduuliksi käy vaikkapa toinen Blackbird. Sanakellon liitännätkin löytyvät, ja laite toimii tarvittaessa sekä systeemin tahdistimena että toisen laitteen komentoon alistettuna orjana.

Analogisia lähtöjä on kolmen stereoparin verran ja jokaiseen voi koostaa oman itsenäisen miksauksensa. Liitännät kaksille kuulokkeille ovat etulevyssä ja myös näihin saa tehtyä oman miksauksensa. Optiset ADAT-väylät täydentävät digitaalisesti myös lähtöpaletin.

  HUOM! Oheinen katkelma oli vain lyhyt näyte artikkelista, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Riffin painetussa versiossa.

 

 

 

 

 

§