Retro Instruments – laitteita joiden on tarkoitus näkyä ja kuulua

|
Image
Image
 

Powerstrip-äänityskanava ja 2A3-taajuuskorjain eivät taatusti jää studiovierailta huomaamatta, mutta ulkonäön ohella myös niiden soundissa on kiistämätöntä omaa luonnetta jolla nousta massasta esiin.  

Retro Instrumentsin kaksikko vakuuttaa olemuksellaan. Metallikotelot ovat jämeriä ja jyhkeiden muuntajien vuoksi painoakin on kertynyt aika lailla. Nyt ei puhuta ulkoisista (ja useimmiten valitettavan heppoisista) virtalähteistä, vaan nämä vehkeet kytketään sähköverkkoon suoraan euro-johdolla. Putkiakin on jokaisessa laitteessa useita, eikä lajitelma sisällä vain sitä yhtä pakollista 12AX7-mallia "lämpöä tuomassa".
Tunnelmallinen neulamittari kompressorissa kruunaa kokonaisuuden ja ainakin oma näkemykseni on, että valmistaja on saavuttanut yhden oleellisen päämäärän: tällaisen laitteen asentaa mielellään studion räkkiin ja sinne kiinnitettynä sillä on eväitä nostaa session tunnelmaa merkittävästi. Edellyttäen tietysti, että soundipuoli ja toiminnallisuus lunastavat ulkoisen olemuksen lupaukset.

Teksti: Lauri Paloposki
Kuvat: Tommi Posa

Vaikuttiko juttu kiinnostavalta? Samaa aihepiiriä käsitteleviä, laajempia artikkeleita löydät painetusta Riffi-lehdestä.

 

Riffiä myyvät Lehtipisteet, kirjakaupat ja hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta.

Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan toimitukselta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.

Lehden digitaalinen versio vuosikerrasta 2011 alkaen on ostettavissa myös Lehtiluukkupalvelusta