Päheä kitarahihna ei ole vain koreanpuoleinen remmi

Kun artisti astuu yleisön eteen, hänen pitää uskoa itseensä ja siihen, että hän on juuri oikea henkilö oikeassa paikassa ja tekemässä oikeita asioita oikeaan aikaan.

Sen pitäisi olla helppoa. Ihmiset katsomossa ovat tulleet paikalla useimmiten vapaaehtoisesti ja pääsääntöisesti he ovat maksaneet päästäkseen tilaisuuteen. Ja mikäli katsomossa istuu valistunutta väkeä, se ottaa esiintyjät vastaan lämpimin aplodein.
Jos tältä pohjalta miettii, niin ei pitäisi olla mitään hätää, lavalle vaan ja homma haltuun!

Näin yksinkertaisesti se ei kuitenkaan käy. Vaikka olisi kuinka kokenut kehäkettu, saattaa juuri sen keikan alla sattua mitä tahansa sellaista, joka painaa ajatuksia vinoon ja haittaa henkistä virettä pahanpäiväisesti.
Kurkkukipu, teknisen ongelman vuoksi väliin jäänyt sound check, autossa kyhjöttämisestä ärtynyt vihlova issias tai huoli iäkkäästä omaisesta syövät resursseja, joita kipeästi kaivattaisiin estradilla. Tarpeeton kitka pysäköintiluvan saamiseksi, selkkaus ruokailujärjestelyissä ja takahuoneen siivoton vessa ovat valitettavan usein reissaavan esiintyjän harmeina, eikä mikään niistä suoranaisesti ylevöitä mieltä.
Muitakin rasitteita on. Hämmästyttävän moni lahjakas esiintyvä taiteilija – joiksi myös rivimuusikot on syytä laskea – on luonteeltaan ujo tai ainakin pidättyväinen, eikä erityisesti rakasta yleisön edessä olemista itsessään.
Eikä sekään niin tavatonta ole, että julkinen esiintyminen voi olla läpikotaisin kauhistuttava asia, vaikka soitto- tai laulutaitoa olisi miten.
Yksi asia on rakastaa soittamista, ihan toinen juttu pitää esiintymisestä. 

 

Näin alkaa päätoimittaja Lauri Paloposken pääkirjoitus Riffin printtinumerossa 1/2018, jossa kirjoitus on julkaistu kokonaisuudessaan lehden ilmestymispäivänä 7. joulukuuta 2017. Sieltä selviää sekin miten ojasta pääsee joutumatta allikkoon…

Riffiä myyvät Lehtipisteet sekä luonnollisestikin hyvin varustetut soitinliikkeet kautta maan. Voit tilata lehden itsellesi edullisesti myös esimerkiksi kahden numeron tutustumistarjouksena.

Lehteä sekä irtonumeroita voi tilata myös suoraan kustantajalta näillä sivuilla olevan Riffi-kaupan kautta. 
Ennen vuotta 2010 julkaistuja numeroita voi tiedustella suoraan asiakaspalvelusta s-postilla, taannehtivia lehtiä myydään niin kauan kuin ko. numeroa on varastossa.


 
15.02.2018
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy