Akai MPC Touch – kosketusnäyttö ruokkii luovuutta

Image

Akai Music Production Center eli MPC-sarja yhdisti toisiinsa 80-luvulla itsessään jo mullistavat, mutta tuohon aikaan yhä erillisinä tuotteina valmistetut kolme laitetyyppiä – midi-sekvensserin, samplerin ja rumpukoneen.

Nyt Akai kertoo ottaneensa seuraavan yhtä ratkaisevan askeleen lisäämällä vuosien saatossa jatkuvasti jalostettuun MPC-sarjaan kosketusnäytöllä varustetun mallin.

Siinä missä alkuperäinen MPC60 oli kookkaana aparaattina selvä studioverme, on MPC Touch suunniteltu läppärin kanssa reissaavan konemuusikon reppuun mahtuvaksi.

Image

Valmistajan mukaan laite tarjoaa perinteiset, MPC-sarjan ammattituotantoon suunnitellut ominaisuudet, mutta 7-tuumainen kosketusnäyttö ja mobiililaitteista tuttu käyttötapa tekevät musiikin luomisesta aiempaa mutkattomampaa.

 

Image

Laitteella voi tallentaa ja editoida sampleja nopeasti ja tehokkaasti, sillä näyttö tunnistaa kahden sormen eleet joten aaltomuotoa voi zoomata eri kokooon, vanuttaa tai kutistaa ja leikellä helposti.
Näyttöä hyödynnetään myös samplen soimista kontrolloivien verhokäyrien muotoiluun, efektien hallintaan ja askelsekvensserin ohjelmointiin. Tehosteiden suhteen ovet maailmaan ovat avoinna, sillä laite kelpuuttaa VST-plug-in-efektit.

Jottei tarvitsisi alkaa tyhjästä, Akai toimittaa MBC Touchin mukana yli 20 000 soundia, joita Akain ohessa ovat tuottaneet valmistajan kumppanit: AIR, CR2, Toolroom, MVP Loops, Sonivox ja Prime Loops.
MPC Touchin oma fraasiluupperi puolestaan mahdollistaa kerroksellisen kollaasitekniikan musiikin koostamisessa.
  
Soittoa ja ohjelmointia varten MPC Touch on varustettu rumpukonemaisin neliskanttisin kumityynyin, jotka luonnollisestikin tunnistavat naputteluvoimakkuuden.

 

Image

 

Kaksi audiotuloa ja kaksi lähtöä, sekä kuulokeliitäntä kuuluvat speksiin. Midi-liitännät on toteutettu pikkujakein ja laitteen mukana toimitetaan johtoadapterit, joilla liitäntä muutetaan tutuksi viisipiikkiseksi DINiksi. 

Käyttövoimansa MPC Touch saa mukana toimitettavan erillisen virtalähteen kautta. Vaihtoehtoisesti laitetta voi käyttää myös USB-liitännän kautta voimaannutettuna, mutta silloin kosketusnäyttö ei ole käytettävissä.

 

Lisätiedot: Soundtools