AKG C636 – uusi mestaritason referenssi?

Image

AKG toi alkuvuoden kunniaksi markkinoille uuden kondensaattorimallin, jota luonnehditaan nykypäivän mittapuuksi keikkakäyttöön tarkoitettujen solistimikrofonien luokassa.

Uutukainen pohjaa vahvasti maineikkaaseen C535-malliin, mutta sille luvataan vieläkin tarkemmin kontrolloitua suuntaavuutta ja tehokkaampaa runkoäänten vaimennusta.

Image

AKG C636:n erikoisvirittty kapseli on pinnoitettu 24 karaatin kullalla ja se pysyy sijoillaan tuplavaimennetulla kiinnityksellä, kun taas kolmesta päällekkäisestä kerroksesta koostuva grilli sekä sen sisäpuolinen vaimennusmateriaali huolehtivat puhalteiden ja konsonattien vaimennuksesta niin ettei mikrofoni popsahtele voimallisemminkaan artikuloivan solistin kanssa. 

Kapselin kiinnityksessä AKG hyödyntää uudenlaista muotoilua, jonka ansiosta ääni ei pääse heijastumaan kapselin takaa kalvolle, mikä taas osaltaan auttaa torjumaan akustista kiertoa.

Uutuusmikrofonin toistoalueeksi kerrotaan 20 – 20 000 Hz ja  sen kohinaetäisyys on 74 dB-A.
AKG:n mukaan C636 kestää säröytymättä 150 dB:n äänenpaineen.

Sinkkiseoksesta valmistettu runko ja jousiteräksestä tehty grilli antavat suojan ulkoisille häiriöille ja kestävät mekaanisesti haastavammissakin oloissa.

Lisätiedot: Studiotec