Alcons’ LR18 – kompakti linjasäteilijä

Image

Keskikokoisiin ja suuriin järjestelmiin tarkoitettu LR18 on kolmitie-kaiutin, jossa ylimmän taajuuskaistan toistosta vastaa Alcons’in seitsentuumainen pro-sarjan nauhadiskantti.

Valmistajan mukaan juuri nauhaelementin käyttö takaa poikkeuksellisen tarkan erottelevuuden ja tuo hifi-tasoisen äänentoiston myös suuriin konserttisaleihin, aina takimmaisille tuoliriveille asti.

LR18 on varustettu kahdella pitkäiskuisella, kahdeksantuumaisella bassokartiolla, joissa käytetään neodyymimagneetteja ja kolmen tuuman ”ylimitoitettuja” puhekeloja.
Kaksi keskikaistan 6,5-tuumaista elementtiä on sijoitettu nauhaelementin taakse ja magneetteina käytetään neodyymiä tässäkin kohden.

Image


RBN702rs-nauhalementti kuuluu Alcons’in pro-mallistoon ja sen tehonkestoksi luvataan 1500 wattia. 
Painoa LR18-kaiuttimella on 28 kiloa ja Alcons’in omalla riggaussysteemillä voi kannatella enimmillään 24 kaiutinkaappia samanaikaisesti.
Yhden kaiutinyksokön suuntaavuudeksi kerrotaan 90 astetta vaakatasossa ja 10 astetta pystysuuntaan.

 

Image

Alcons’in muiden järjestelmien tapaan myös LR18 on suunniteltu käytettäväksi nelikanavaisella Sentinel-päätevahvistimella, jonka oma prosessori huolehtii jakotaajuuksien ohella tarvittavista ekvalisoinneista ja vaiheistuksista. Prosessori tarkkailee myös kaiutinsignaalin käyttäytymistä ja kompensoi automaattisesti pitkien kaapelivetojen aiheuttamat muutokset.  
Sentinelin tulot huolivat analogisignaalin vaihtoehtona myös AES3-digitaalisignaalin aina 192 kHz:n näytetaajuudelle asti.

Järjestelmän suunnitteluun tarkoitettu Alcons’ Ribbon Calculator -ohjelma sisältää myös kolmiulotteisen mallinnuksen.


Lisätiedot: Electrowaves