Antelope Zen Tour & Zen Studio – interfacet reissuun ja studioon

Image

Thunderbolt- ja USB-liitännöillä varustettu Zen Tour, sekä sen USB-väylään liitettävä sisarmalli Zen Studio tarjoavat moniraitaiseen äänittämiseen tarvittavia kanavamääriä käytännöllisissä paketeissa.

Antelopelta kerrotaan, että Zen Touria suunniteltaessa mielessä on ollut tyypillinen pienkokoonpano, jolle on varattu neljän mikrofoni/linjasignaalille soveltuvan tulon lisäksi neljä linjatuloa.
Ensin mainitut on toteutettu XLR-liittimin ja ne pukkaavat tarvittaessa linjaan 48 voltin phantom-virtaa kondensaattorimikrofoneille sekä aktiivisille di-bokseille.
Jälkimmäiset taas passaavat impedanssiltaan suoraan myös sähkökitaroiden ja -bassojen liitännöiksi, ja kielisoitinsoundien työstäminen on lisäksi huomioitu varustamalla interface kahdella re-amp-lähdöllä, joista tallennetun signaalin saa kytkettyä jälkikäteen instrumenttivahvistimelle – sopivalla tasolla ja ihanteellisella impedanssisovituksella.

Image

Etulaidan Talkback-näppäin puolestaan antaa äänittäjälle kätevän ja studiomaisen konstin hallita kommunikaatiota tarkkaamosta muusikoiden luurikuunteluun.

Antelopen mukaan Zen-sarjan molemmissa malleissa A/D- ja D/A-muunnokset sekä niiden väliin sijoitettavat prosessit ovat niin nopeita, että äänitettevän signaalin ehtii hyvin muokata pakettiin kuuluvilla, vintage-laitteiden pohjalta mallinnetuilla virtuaalisilla efekteillä.

Molemmissa malleissa käytetään Antelopen muuntimia, 24-bittisellä koodauksella ja enimmillään 192 kHz:n näytetaajuudella.

Zen Tourin kohdalla valmistaja lupaa 32 kanavaa Thunderbolt-väylän kautta kumpaankin suuntaan ja USB-liitännälläkin komeat 24 kanavaa.

Zen Studio puolestaan liitetään tietokoneeseen USB:n kautta ja Antelopen omaa protokollaa noudattava väylä kuljettaa 24 samanaikaista kanavaa kumpaankin suuntaan – valmistajan mukaan käytännössä ilman latenssia.

 

 

Image

Mukana kuljetettavaksi tarkoitettuun koteloon rakennetussa Zen Studiossa on 12 phantom-syötöin varustettua mikrofonivahvistinta, ja niin ikään vintage-laitteiden pohjalta mallinnetut muokkaustyökalut.

Analogituloista neljä ensimmäistä on sijoitettu laitteen etulevyyn ja takapuolelta löytyy kahdeksan XLR-liitäntää lisää. Linjatason analogitulot ja -lähdöt on toteutettu D25-liittimellä, josta kanavat jaetaan itsenäisiksi liittimiksi erillisellä kaapeliviuhkalla.

Image


 

Adat-liitännät digitaalisia kytkentöjä varten on sijoitettu laitteen päätyyn.

Image

 

Lisätiedot: Soundtools