ARX toi markkinoille uusia audiokytkimiä

Image

ARX ISO Selector on kytkin, jolla on yksi yksinkertainen tehtävä: vaihtaa laitteen ainokaiseen stereotuloon saapuva signaali yhdestä stereolähdöstä toiseen, balansoituna ja häiriöttömästi.

Valmistajan mukaan etulaidan kytkin ei aiheuta minkäänlaista kytkeytymisääntä, minkä ansiosta ISO Selector soveltuu esimerkiksi festarilavan yliheittoon lennossa – esiintyjän vaihtuessa, mutta PA-systeemin pysyessä samana. Metallikoteloon rakennettu koje on passiivinen eikä siis tarvitse virtalähdettä toimiakseen.

 

Image

Iso Switcher on idealtaan vastaava, mutta toiseen suuntaan: sillä voi valita jomman kumman kahdesta balansoidusta stereotulosta ohjattavaksi yhteen balansoituun lähtöön. ISO Selectorin tavoin myös ISO Switcher on täysin passiivinen ja senkin taajuusvasteeksi valmistaja ilmoittaa leikkisästi kaistan "tasavirrasta päivänvalon taajuuksiin asti, +/- 0 dB:n tarkkuudella".

 

Image


Nelikanavainen Qswitch puolestaan kytkee minkä tahansa neljästä stereotulosta yhteen stereolähtöön tai päinvastoin.

 

Image


Balansoiduin jakkiliitännöin toteutettu Qswitch soveltuu monenlaisiin solmukohtiin, joissa useita erilaisia ohjelmalähteitä joudutaan vaihtelemaan vuorotellen keskenään, tai yhden ohjelmalähteen signaalia pitää jakaa eri paikkoihin vuoronperään.

 

Neljäs uutuus, i-Switch, on suunniteltu erityisesti hifi-myymälöiden ja messuosastojen tarpeisiin ja sen tehtävänä on kytkeä yhden balansoidun stereotulon signaali valinnan mukaisesti johonkin kahdestatoista balansoidusta lähdöstä.
Myös iSwitchin tulot ja lähdöt on toteutettu balansoituina ja jakkiliitännöin.

 

Image


Tuoreen viisikon täydentää Switch SUB, joka tarjoaa liitännät myös neljälle eri sub wooferille sekä kauppiaan äänihuulia säästävän mykistyskytkimen, jolla kaiuttimet voi vaientaa kaupallisesti merkittävän tiedon jakamisen ajaksi.

Lisätiedot: Intersonic