Boss VE-8 taikoo stemmat trubaduurille

Image

Boss VE-8 edustaa laulajalle suunnattujen harmoniaprosessoreiden uusinta sukupolvea. Tällä kertaa laite on suunniteltu ohjattavaksi etenkin akustisen kitaran soinnuilla.

Image

Valmistaja ei juurikaan mainitse sähkökitaraa sointujen soittajana, sen sijaan VE-8 sisältää oman osion akustisen kitaran soundien parantamiseksi: pietsomikin aiheuttama soinnin syttymisen jyrkkyys sekä resonanssin puuttuminen korjataan. Laitteessa on kitaralle chorus ja viritin sekä toiminto akustisen kierron eliminoimiseksi. Peruskompeista tunnistetaan sävellaji ja lauluharmoniaosio sovitetaan toimimaan sen mukaiseksi.

 

Image

 

Laulajalle VE-8 antaa kahdeksan erilaista harmonisointitapaa sekä tuplauksen. Laulun efekteinä ovat erilaiset tilakaiut ja vireenkorjaus.

Asetuksien muistipaikkoja on 50, joten trubaduuri voi tallentaa koko illan harmonisointien asetukset valmiiksi ennakkoon. Pikaisempaa imrovisointia ja päällekkäisäänityksiä varten vekotin antaa 80 sekuntia looppiaikaa, jota sekä laulaja että kitara voivat erikseen käyttää.

Lisätiedot: Roland Suomi