DigiTech CabDryVR – kaappisimulaatiot mikseriin tai äänikorttiin

Image

Simuloitu kaiutinlähtö alkaa nykyään olla vakiovaruste vahvistimissa, mutta harvoin niissä on tarjolla useampia vaihtoehtoja joista valita. Tilaan ja tilanteeseen sopivan simulaation valitseminen biisikohtaisesti on tietenkin hyvin kätevää, oli kyse äänittämisestä tai keikasta.

DigiTech CabDryVR tarjoaa näitä vaihtoehtoja ja asettuu kätevästi joko vahvistimen eteen tulevaan pedaaliketjuun tai äänikortin kaveriksi.
Eikä siinä vielä kaikki: se on suunniteltu käytettäväksi niin kitaran kuin bassonkin kanssa. Vaihtoehtoja molemmille instrumenteille on seitsemän erilaisen impulssivasteen verran.

Osa DigiTech CabDryVR:n esikuvista on kaikille tuttuja, onhan ne nimetty tyyliin Vintage American 2x12 (Fender), Vintage British 2x12 (Vox), British Green Slant 4x12 (Marshall), Vintage Fridge 8x10 (Ampeg) tai AmeriTweed 4x10 (Tweed Bassman).

 

Image

 

Pedaalin yläreunassa olevasta kytkimestä valitaan se kummalle instrumentille tarkoitettuja impulssivasteita halutaan käyttää, joten kitarallekin voi halutessaan valita vaikka Ampegin tornin simulaation. Kytkimen valon väri ilmaisee paitsi valitun instrumentin (vihreä/keltainen), myös ei-toivotun säröytymisen pedaalin tulo- tai lähtöpäässä (punainen).

Tulo- ja lähtöliitäntöjä DigiTech CabDryVR:ssä on kaksi, A ja B. Niille on omien kaappien lisäksi myös omat Size- ja Level-säädöt, jotka on istutettu päällekkäin.
Size-säätö kehitettiin alunperin Digitechin GNX-sarjaan, ja se mahdollistaa siis impulssivasteiden muokkaamisen myös käyttäjän toimesta.

DigiTech CabDryVR antaa mahdollisuuden käyttää kahta erilaista impulssivastetta yhtä aikaa.
Jos käytössä ovat molemmat tuloliitännät, molemmat signaalit ohjautuvat omien kaappiensa kautta vastaaviin lähtöihin.
Kun käytetään ainoastaan A-tuloa, signaali haarautuu molempien kaappien läpi ja tulee ulos molemmista lähdöistä.
Keikkatilanteessa voi B-kaapista valita ”Dry”-vaihtoehdon, joka ohjaa pedaaliin tulevan analogisen soinnin kitaravahvistimeen kuivana.
Samaan aikaan voi lähettää simuloidun A-signaalin mikseriin. Vaikuttaa kätevältä.

DigiTech CabDryVR toimii yhdeksän voltin käyttöjännitteellä, ja sen virrankulutus on 75 milliampeeria. Se suositellaan asetettavan pedaaliketjussa viimeiseksi tai vähintään säröpedaalien jälkeen.
Ohituskytkennän kerrotaan olevan tyyppiä ”true hardwire bypass”. Pedaalin mukana toimitetaan myös Stomplock-suojus säätöjen paikallaan pysymisen varmistamiseksi sekä kiinnitystassu pedaalilautaa varten.

LisätiedotEM Nordic