DigiTech SDRUM – tee rumpukompit kitaralla!

Image

Tehdä biisiin komppi kokonaiselle rumpusetille pelkästään kitaran kieliä rapsuttamalla? DigiTechin uutuuspedaali mahdollistaa komppi-ideoiden toteuttamisen erittäin nopeasti.

DigiTech SDRUM´in kanssa komppien tekeminen onnistuu paitsi kitaran kieliä rapsuttamalla, myös naputtelemalla ne Kick- ja Ride-pädien avulla ilman kitaraa. Tämän jälkeen pedaali lisää automaattisesti erilaiset symbaalit.
Lisäksi Digitech SDRUM mahdollistaa helposti variaatiot kappaleen säkeistöön, väliosaan ja kertosäkeistöön.

Kun komppi tehdään kitaralla, on aluksi suositeltavaa kalibroida soitin painamalla Guitar Audition –painiketta, jolloin Digitech SDRUM´in Kick-pad alkaa vilkkua. Sen jälkeen sammutettuja matalia kieliä rapsutetaan, kunnes Hats/Rides-pankkien 12 lediä ovat vilkkuneet.
Nyt alkaa Snare puolestaan vilkkua, ja sama asia toistetaan kitaran yläkielillä.

Varsinainen komppi luodaan DigiTech SDRUM-pedaalilla valitsemalla ensin tyhjä kappale, jonka jälkeen painetaan kerran jalkakytkintä. Sen seurauksena Learn-valo alkaa vilkkua. Sitten käytetään samaa metodia kuin kalibroinnissa.
Nyt kuitenkin soitetaan bassorummun ja virvelin iskut sisään samalla kertaa vähintään kahden, mutta enintään neljän tahdin mittaisina. Ajatus on siis sama kuin millä kitaristit tapaavat havainnollistaa komppi-ideansa rumpalille esimerkiksi bänditreeneissä.

Image

DigiTech SDRUM antaa vaihtoehtoja eri musiikkityyleihin viiden erilaisen rumpusetin verran (E-Pop, Brush, Percussion, Power ja Clean). Soundien takana ovat RealiToneTM and Digital Sound Factory®.
Valmistaja lupaa, että studio-tasoiset setit mallintavat luonnollista dynamiikkaa sekä luonnollisen soiton pientä sattumanvaraisuutta hyvällä maulla. Variaatioita kerrotaan löytyvän niin grooven kuin hi-hat/ride-soundien suhteen.

DigiTech SDRUM tarjoaa kaikkiaan 36 muistipaikkaa erilaisia kappaleita varten. Pedaalissa on FS3X-liitäntä, ja se on JamMan-yhteensopiva.
Lisäksi pedaalissa on  oma lähtö kitaravahvistimeen sekä stereolähtö mikseriin.

Oheinen video havainnollistaa hyvin DigiTech SDRUM´in peruskäytön.
 

 

 

LisätiedotEM Nordic