EBS Black Haze, Drive Me Crazy & The Drive – säröä, säröä, säröä…

Image

 

Ruotsalaisvalmistaja EBS kasvattaa alkaneen vuoden kunniaksi efektivalikoimaansa kolmella uudella pedaalilla, joissa on soundin lisäksi kiinnitetty huomiota myös ulkoiseen toimivuuteen.

Ytimekkäästi nimetyt Black Haze, Drive Me Crazy sekä The Drive ovat, kuten nimistä saattaa päätellä, kaikki enemmän tai vähemmän säröä tuottavia pedaaleja. EBS:n apuna suunnittelussa on ollut muutama ruotsalainen sessiokitaristi.

Koska EBS tunnetaan erityisesti bassolle suunnatuista tuotteista, on uutuuskolmikon suunnittelussa otettu huomioon se, että pedaalit toimivat yhtä hyvin niin kitaran kuin bassonkin kanssa.
Muotoilussa taas on huomiota kiinnitetty pedaalilaudan tilan maksimointiin syventämällä tulo- ja lähtöliitäntöjen paikat. Lisäksi pedaalin kulma on suunniteltu siten, että jalan tuntuma on kytkintä painaessa pehmeämpi.

Image

EBS Black Haze on kahdella säröpiirillä toteutettu ns. dual engine –pedaali. Valmistaja kuvauksen mukaan sen luonteessa on tummaa sävyä erityisen mielenkiintoisella tavalla. Pedaalin sydän on kolmiasentoinen karakteeri-kytkin (thin, normal ja deep), jonka avulla käyttäjä voi leikata tai korostaa tiettyjä taajuuksia. Lisäksi Black Haze kompensoi matalia taajuuksia, jotta yhteistyö basson kanssa toimii kunnolla.

 

Image

 

Toinenkin uutuuksista, EBS Drive Me Crazy, on sekin toteutettu kahdella piirillä ja varustettu edellämainitulla kolmeasentoisella kytkimellä. Valmistajan mukaan tällä pedaalilla saadaan puhdassointinen vahvistin muutettua high gain –stäkkiä muistuttavaksi. Black Hazen tavoin myös Drive Me Crazy kompensoi matalia taajuuksia.

 

Image

 

EBS The Drive puolestaan asettuu kolmikosta eniten maltillisen särön puolelle. Valmistajan informaatiosta tulkittuna kyseessä on lähinnä reunasäröä tuottava pedaali, jota voi käyttää vaikkapa komppisäröön tai pohjasoundin korostamiseen/buustaamiseen.

Jokainen EBS-uutuus on varustettu Drive-, Tone- ja Volume –säätimillä. Ne toimivat 9 – 12 voltin verkkolaitteella, ja virrankulutus on 30 milliampeeria.

Lisätiedot: F-Musiikki