Epiphone Embassy PRO – helpposoittoinen rokkibasso

Image

Tänä vuonna on tullut täyteen 60 vuotta siitä, kun Epiphone siirtyi osaksi Gibson-perhettä. Sen kunniaksi Epiphone on tuonut markkinoille uusintapainoksen ´60-luvun Embassy-bassostaan.

Vintage-henkeä korostavan yhdeksi vahvuudeksi mainitaan, että se on sopiva myös niille, joille painavien bassomallien soittaminen tuntuu vaikealta. Epiphone Embassy Prota kuvaillaankin melko kevyeksi ja tasapainoiseksi. 

Image


Uutuusversiossa soittimen tasapaino on pyritty optimoimaan kahdella tavalla. Ensinnäkin pidentämällä hieman rungon yläsarven pituutta ´60-luvun vastineeseen verrattuna, toiseksi vaihtamalla alkuperäisen mallin pitkä virityslapa 2+2-malliseksi.

Image

Epiphone Embassy Pron runko ja kaula on valmistettu mahongista, ja ne on liitetty toisiinsa liimaliitoksella.
Ruusupuu-otelaudalla varustettu kaula on muotoiltu 1960-luvun SlimTaper D -profiiliin. Vaikka basso onkin ilmeeltään hyvinkin alkuperäisen Embassyn kaltainen, niin kaulan säätämistä helpottaa moderni kahteen suuntaan toimiva kaularauta ja hienovireen kanssa operoimista moderni Tune-o-Matic-talla. Samoin virityskoneistojen luvataan toimivan sulavasti 17:1-välityksellä.

Soinniltaan Epiphone Embassy Prota kuvaillaan tuhdiksi ja tasaiseksi, ja sen luvataan potkivan samalla tavalla kuin vanhat Gibson/Epiphone-bassot. Tätä seikkaa edesauttavat kaksi Epiphone ProBucker™ Bass #760 Humbucker -mikrofonia. Niissä on Alnico IV -magneetti, ja ne mukailevat alkuperäisiä 760-mikrofoneja, joita vanhoissa Embassy-bassoissa käytettiin.

Soundia kontrolloidaan molemmille mikrofoneille yhteisillä volume- ja tone-säätimillä sekä blend-säätimellä.

Epiphone Embassy PRO on saatavissa kolmella värivaihtoehdolla, Antique Ivory (AI), Dark Cherry (DC) sekä Ebony (EB).

Lisätiedot: Into-Luthman