Fender julkisti vuoden 2014 Custom Collection -mallistonsa

Image

Yhdeksän huippusoittimen kokelmaan kuuluu itseoikeutetusti 60-vuotisjuhliaan viettävä Stratocaster peräti neljänä eri versiona, jotka ovat Custom Deluxe, 1964 Closet Classic Stratocaster, Proto Stratocaster, sekä '56 Heavy Relic Stratocaster.

Nelikon ensimmäinen edustaa leppärunkoineen, loimuvaahterakansineen ja linnunsilmävaahterasta veistettyine kauloineen mallikehityksen huippua, kun taas Heavy Relic -versio V-profiilin kauloineen vie tunnelman suoraan kuuden vuosikymmenen taa. Tosin ei aivan, sillä valmiiksi kolhitun näköiseksi somistettu kitara on varustettu nykyaikaisella mikityksellä ja viisiasentoisella kytkimellä.
Retroon mieltyneille soveltuu varmasti sitten mahdollisimman tarkoin esikuvan mukaisesti rakennettu Closet Classic, kun taas kokeilevan mieli viehättynee Proto-mallista, jonka mikrofonisto koostuu tallan viereen asennetusta Fat '60s -mikistä ja kahdesta Texas Special -sarjan mikistä.
Kaksi variaatiota Tele-teemasta ja alkuperäiselle 1964-vuoden Jazzmasterille uskollinen toisinto täydentävät kitarapuolta. Basisteille on varattu kokeellisempi Proto Precision ja perinteikkäämpi Heavy Relic Precision.

Lisätiedot: Fender