Focusrite Scarlett 2nd – lisää nopeutta, enemmän tehoa

Image

Focusrite päivitti USB-väylään liitettävän interface-sarjansa kuudella uudistetulla mallilla, jotka kattavat tarpeet henkilökohtaisen työpisteen ”kaksi kanavaa sisään, kaksi ulos” -kokoluokasta aina useamman soittajan studiosessioihin riittävään 18 tulon ja samanaikaisen 20 lähdön aparaattiin asti.

Image

 

Liitännät ja kanavamäärät säilyvät sukupolven vaihdoksessa ennallaan, mutta valmistajan mukaan uutukaisten latenssi on puristettu pienimmilleen ja sitä myöten kyseessä on Focusriten nopein USB-toteutus.

 

Image


Tehtaan omissa testeissä audiosignaalin kulku Scarlett 2nd:n analogitulosta muunnoksen kautta Mac Pro -tietokoneella rullaavaan Logic Pro X -ohjelmaan ja syöttö sieltä takaisin Scarlettin muuntimien läpi analogilähtöön vei ainoastaan 2,74 ms. Focusrite toteaa, että tällä nopeudella Scarlett 2nd ei tarvitsekaan omaa erillistä dsp:tä efektien tuottamiseen äänitysvaiheessa, vaan työssä voidaan hyödyntää audiosekvensserin efektejä.

Uutena ominaisuutena on mahdollisuus valita näytetaajuudeksi jopa 192 kHz. Muunnokset tehdään 24-bittisesti.

Muina parannuksina mainitaan solakampi metallikotelo, metalliset gain-potentiometrin nupit ja ennenkaikkea koko gain-säätimen aiempaa tasaisempi vaikutus, jonka ansiosta tasonsäätö käy entistäkin täsmällisemmin.
Myös instrumenttitulon esivahvistin on uudistettu ja se tarjoaa edellistä versiota runsaammin headroomia,  minkä vuoksi soittaa voi tujakammallakin mikeillä varustetulla soittimella ilman tahatonta säröytymistä.

Focusriten ja Avidin allianssin seurauksena Scarlett 2nd -interfacet toimitetaan Pro Tools First -ohjelman kanssa. Pakettiin kuuluu audiosekvensserin ohella 12 plug-in-ohjelmaa, joiden joukossa on mm. Eleven Life -kitaravahvistinsimulaatio sekä Tape Echo -efekti.

Scarlett 2nd -sarjalaisten kylkiäisinä toimitetaan lisäksi Ableton Live Lite, Softuben Time & Tone -bundle, Focusrite Red Plug-In Suite, kahden gigan Loopmasters -samplekokoelma ja jonniin verran muuta sälää.

Scarlett 2nd -interfacet ovat sopivat sekä Mac- että pc-koneille ja ne toimivat valmistajan mukaan kaikkien merkittävien audio-sekvensseriohjelmien kanssa. 


Lisätiedot: Soundtools