Gibson Custom Modern Double-Cut Standard on uuden ja vanhan liitto

Image

Kesän korvilla julkistettu uusi Modern Double Cut Standard –malli yhdistää Gibsonin hyväksi havaittuun perusreseptiin modernilla tavalla uusia linjoja. Raikkaalla ilmeellä on haettu myös optimaalista soitettavuutta.

Modern Double Cut Standard on perustukseltaan perinteistä Gibson–maailmaa, sillä kitaran runko on mahonkia ja sen päällä oleva kaareva kansi on tehty kahdesta vaahterapalasta.
Rungon takaosaan on kuitenkin muotoiltu soittotuntumaa helpottamaan Stratocaster-tyylinen loivennus. Kahden soololoven sopuisasti tasapainossa kaartuva ääriviiva maksimoi soittajan ulottuvuutta.

Gibson Modern Double Cut Standard on varustettu yhdestä palasta valmistetulla mahonkikaulalla, joka on muotoilu medium-C –profiiliin.
Otelaudan materiaali on ruusupuuta 12 tuuman radiuksella, medium-jumbo –nauhoilla sekä Corian-satulalla.

Image


Uusi piirre on virityslavan selkäpuolella, kaulan keskilinjaa noudattava ja lavan kärkeä kohden suipentuva harjanne, joka valmistajan mukaan parantaa kriittisen kohdan kestävyyttä.
Virityskoneistoiksi tähän soittimeen on valittu Grover Kidneyt.

Gibson Modern Double Cut Standardin kaulaliitos on toteutettu perinteen mukaan liimalla. Kaulan kieleke on kuitenkin liitoskohdassa erityisen pitkä, jolla on valmistajan mukaan haettu maksimaalista soivuutta.

Image


Uudella tavalla muotoiltu kantaosa taas mahdollistaa ulottumisen jokaiselle soittimen 24. nauhavälistä.

 

Image

Gibson Modern Double Cut Standard on varustettu kaulapuolella valmistajan 57' Classic –humbuckerilla, talla-asemassa puolestaan on 57' Classic Plus.

 

Image

Uutuutta valmistetaan rajattu erä, ja se pintavärin vaihtoehdot ovat Bullion Gold, Metallic Alien Green, Candy Apple Red, Ebony, Heritage Cherry Sunburst sekä Sterling Fade.

Lisätiedot: Into-Luthman