Gibson Les Paul Standard 2017 HP – sadan soinnin kitara

Image

Vuosi 2015 muistetaan Gibsonin kohdalla siitä, että silloin monia sen malleja kohtasi varsinainen uudistusten tulva. Tälle vuodelle Gibson on tuonut markkinoille taas runsaasti uusia malleja, ja tarjolla on niin perinteisempää kuin modernimpaakin painosta ison G:n klassikkomuodoista.

 

Image

 

Gibson 2017 –mallistosta voidaan eräänlaisena kehitystyön huippuna nostaa esiin Les Paul Standard HP –malli. Sen mahonkirunko on ultramodernisti kevennetty  soivuuden kärsimättä, ja loimuvaahterakansi on laadultaan luokkaa AAAA.

Yhdestä mahonkipalasta valmistettu SlimTaper-profiilin Soloist-kaula ja 10-16 tuuman muuntuvalla radiuksella varustettu ruusupuuotelauta taas ovat omiaan myös täppäykseen, vaativiin venytyksiin ja nopeaan soittoon. Kaulan liitoskohdan luvataan lisäksi tarjoavan erittäin hyvän ulottuvuuden ylimpiin nauhaväleihin.

 

Image


Gibson Les Paul Standard HP on varustettu parannellulla versiolla automaattisesta G-Force –virityskoneistosta, mikä mahdollistaa nopean siirtymän erikoisvirityksiin entistä sulavammin ja hiljaisemmin hyrräävän koneiston ansiosta. Nollanauhana toimivan satulan materiaali on nyt titaani, ja sen korkeutta voi käyttäjä säätää tarpeen mukaan. Tune-O-Matic –tallassa on niin ikään titaaniset tallapalat ja teräksiset säätöpyörät.

Les Paul Standard HP on varustettu Burstbucker Pro- ja Lead+ –mikrofonein, joissa on hieman ärjympää luonnetta Traditional-mallin vastaaviin verrattuna. Ehkä puhuttavin piirre Gibson Les Paul Standard HP:ssa on kuitenkin sointivariaatioiden runsaus, joita on tarjolla yli sata erilaista.
Kitaran voimakkuus- ja sävysäätimet on varustettu push-pull -kytkimin, ja lisää sointivaihtoehtoja on mahdollista saada kitaran sisälle sijoitetun viiden pikkukytkimen avulla. Soittajan valittavissa ovatkin mikrofonien split- ja tap coil -optiot, vastavaihe, ylipäästösuotimet ja jopa kytkentä, joka mahdollistaa transienttien vaimennuksen esimerkiksi linjasointia äänittäessä.

Gibson Les Paul Standard HP 2017 on saatavilla Bourbon Burst-, Honey Burst-, Heritage Cherry Sunburst- sekä Blueberry Burst –värivaihtoehdoilla. Kitara toimitetaan alumiininvärisen HP Hard Shell –laukun kera.

Lisätiedot: Into-Luthman