Hagström Fantomen – supersankarikitaristin peli?

Image

Verraten ohut, vain kolmen ja puolen sentin paksuinen mahonkirunko, ja samasta puulajista veistetty liimakiinnitteinen kaula muodostavat valmistajan mukaan tasapainoisen ja yllättävän keveän kokonaisuuden. 

Image

Epäsymmetrinen muotoilu tuo uskottavuutta sankaruuteen ja syvälle kaartuva soololovi antaa sille ilmentämismahdollisuuden – kurottelu resinator-materiaalista valmistetun otelaudan ylimmillekin nauhaväleille on esteetöntä. 

Image


Soittimen mensuuri eli kielen soiva pituus on 25,5 tuumaa (648 mm), mikä tuo sointiin Hagströmin mukaan hiukan enemmän atakkia ja terävyyttä, ja on omiaan pidentämään sustainia verrattuna perinteiseen 24,75 tuuman mitoitukseen.
Kaulan profiiliksi ilmoitetaan ”solakka D” ja ryhtiä sille pitää Hagströmin patentoima H-Expander-kaularauta.
Nauhojen luokitus on medium jumbo, ja otelaudan radius 15 tuumaa.
Satulan materiaalksi kerrotaan GrapTechin Tusq,

Fantomen-mallin humbucker-mikrofonit on suunnitellut ruotsalainen spesialisti Johan Lundgren, ja valmistajan mukaan lopputulos vastaa ennakkoon asetettua tavoitetta – soundipaletti kattaa koko kirjon juurevan perinteikkäistä soinneista metallin kirkkaaseen ulvontaan.
Laaja soundiskaala perustuu pitkälti siihen, että kaulamikrofoniksi valikoitu Ludgren Design AlNiCo-2 ja tallan luo sijoitettu Ludgren Design AlNiCo-5 ovat luonteiltaan hyvin erilaisia ja täydentävät toisiaan ihanteellisesti, kun lähdetään liikkeelle lämpimän täyteläisistä sävyistä ja edetään sitten koko kentän poikki tiukan särmikkääseen. Perusvalintaan on kolmiasentoinen vipukytkin ja lisäksi kumpikin mikrofoni voidaan puolittaa tone-säätimiin yhdistetyillä kytkimillä.
Molemmille mikrofoneille on omat tone- ja volume-säätimensä.

Hagström Fantomen  -kitaran värivaihtoehdot ovat ylemmissä kuvissa näkyvän sunburstin ohessa valkoinen ja musta.

Image

 

Image

LisätiedotEM Nordic