Hartke Bass Attack 2 – etuaste bassolle, säröllä

Image

Hartke Bass Attack 2 yhdistää valmistajansa koetellun ja hyväksi todetun etuvahvistimen sekä bassolle suunnitellun tymäkän säröefektin yhdeksi paketiksi.


Tukevaan valumetallikoteloon rakennettu Bass Attack 2 on suunniteltu sekä keikka- että äänityskäyttöön ja se tarjoaa monipuoliset muokkaustoiminnot soundin muovailuun.

Hartken oma Shape-esiekvalisointi aktivoidaan Contour-kytkimellä, ja sitä justeerataan kahdella säätimellä. Näistä ensimmäisellä suunnataan muokkaimen vaikutus halutulle taajuusalueelle 200 – 800 hertsin haarukassa ja toisella annostellaan muokkauksen voimakkuus.
Enimmillään Shape-korostus on 15 desibeliä, kun taas suurin mahdollinen vaimennus on 25 desibeliä.

 

Image

 

Jatkoa perussoundin työstöön tuovat vielä erilliset basso- ja diskanttikorjaimet. Molemmissa on säätövaraa +/- 15 desibeliä. Bassokorjaimen nimelliseksi vaikutustaajuudeksi ilmoitetaan 30 Hz, diskantin puolestaan 20 kHz.

Bass Attack 2:n säröosasto kykenee valmistajan mukaan tuottamaan rosoa aina hienovaraisesta putkiasteen yliohjauksen jäljittelystä todella rajuun fuzz-sointiin asti. Särön sävyä ja balanssia suhteessa puhtaaseen sointiin säädetään tone- ja mix-potentiometreillä.

Äänentoisto- ja studiokäyttöä silmällä pitäen Bass Attack 2 on varustettu monipuolisilla lähdöillä. Kuivan alkuperäisen signaalin saa erikseen ulos normaalin jakkilähdön kautta, mutta lisäksi muokatun signaalin saa ulos sekä omasta jakkilähdöstään että erikseen vielä balansoiduista XLR-liitännästä. Näin sekä äänentoiston tai äänityksen tarpeet ynnä oman henkilökohtaisen vahvistimen käyttö sujuvat tarpeen mukaan. Etenkin, kun balansoidun linjalähdön saa valittua joko Bass Attack 2:n eq:lla muokattuna tai alkuperäisenä.

Hartkelta kerrotaan, että Bass Attack 2 toimii myös mikserin phantom-syötöllä, paristojen tai erilllisen verkkolaitteen vaihtoehtona. Paristojen osalta Bass Attack 2 poikkeaa pedaaleiden valtavirrasta –  se toimii kahdella AA-paristolla, joiden jännitteen se nostaa itse korkeammaksi.
  
LisätiedotEM Nordic