Ibanez UB804 – kompakti kontra

Image

 

 

Ibanez UB804 -sähkökontra on Ibanez Bass Workshopin tuotantoa. Eritoten ahkerasti keikkailevalle omiaan oleva instrumentti mahdollistaa sähköbassoa soittavalle suhteellisen helpon siirtymän kontrabasson maailmaan. Tämä siksi, että Ibanez Upright Bass -mallissa kielten, soiva pituus on 34 tuumaa siinä missä se normaalikokoisissa kontrabassoissa on yleensä 41,3 – 43,3 tuuman välillä.

 

Image

Ibanez UB804 Upright Bass koostuu vaahterasta valmistetusta runko-osasta, jonka läpi upotettu kaula on laminoitu viidestä mahonki- ja pähkinäpuu-palasta. Otelauta sen sijaan on Jatobaa, ja nauhalliseen soittimeen tottuneen urakkaa helpottaa se, että strategiset paikat on merkattu valkoisilla dotseilla.

Ibanez UB804 -bassossa otelaudan leveys on satulan kohdalta 42 mm ja 24. nauhan kohdalta 84 mm. Kaulan paksuuden suhteen mitta on ensimmäisen nauhan kohdalla 35 ja 12. nauhan kohdalta 42 millimetriä. Myös otelaudan radius on muuntuva, mikä helpottaa soittotuntumaa.

 

Image

 

 

Ibanez UB804 -bassoon on asennettu AeroSilk MR5 -talla, ja se on varustettu kustomoidulla AeroSilk -pietsomikrofonilla. Valmistajan mukaan yhtä lailla jousen kuin sormien kanssa toimiva systeemi tunnistaa eri tavalla värähtelevät kielet, ja tasoittaa niiden signaalit mikrofonilähtöä varten. Volume-säädön ohella Ibanez UB804 -bassossa on aktiivinen tone-säädin. Säätimet on sijoitettu rungon sivuun, sen sijaan paristokotelo ja lähtöjakki löytyvät rungon takaosasta.

 

Image

 

Ibanez UB804 Upright Bassin mukana toimitetaan TAMAn Roadpro -ständi, johon kiinnitettynä basso on suunniteltu soitettavaksi. Lisäksi mukana toimitetaan keikkapussi. Soitin on saatavilla Mahogany Oil Burst -värjäyksellä.

 

Lisätiedot: Ibanez