IK Multimedia Modo Bass 1.5 – virtuaalibasso soi entistä paremmin

Image

IK Multimedia on päivittänyt Modo Bass –virtuaali-instrumentin versioon 1.5. Uusimmassa päivityksessä on lisätty bassojen määrää. Käytettävissä on myös enemmän kieliä kutakin bassomallia kohden ja näin ollen suurempia ääniala. Lisäksi säätömahdollisuuksia kerrotaan kehittyneen sitten edellisen version.

 

Mac- ja PC-koneilla toimiva IK Multimedia Modo Bass perustuu modaalisynteesiin, ja soundien kehittämisessä on paitsi huomioitu kielten fyysiset ominaisuudet, myös määritelty niiden vuorovaikutus otelaudan, mikrofonien ja soittimen rungon kanssa.
Tämän jälkeen on mallinnettu soittajan sormien vuorovaikutus suhteessa kielen pinnan tiettyihin kohtiin.

 

Image

 

Lopuksi ketjuun on lisätty vielä vahvistimen ja efektien soundi. Lisäksi reaaliajassa toimiva MIDI-kontrolli mahdollistaa vibraton, venytysten, liu´utusten ja vaihtoäänien säätämisen lennosta soiton aikana. 

Image

 

IK Multimedia Modo Bass 1.5 tarjoaa kokonaan uusina bassoina mallit Metal ja Imperial.
Näistä ensinmainittu perustuu viisikieliseen fanned fret -malliin. Sen muunneltava skaalanpituus yltää aina 37 tuumaan asti, mikä on etu haettaessa erityisen syvää ja vahvaa alakertaa.
Imperialin puolestaan kerrotaan perustuvan kuusikieliseen custom-malliin, ja sopivan erityisesti funk-, pop-, latin-, fuusio-  sekä alt-rock -tyyleihin.

Toisaalta IK Multimedia Modo Bass 1.5 -versiossa jokainen bassomalleista voidaan muuttaa kuusikieliseksi. Samoin nyt myös matala b-kieli on mahdollista pudottaa sävelaskeleen verran alaspäin eli  a-säveleen asti.

 

Image

IK Multimedia Modo Bass 1.5 tarjoaa näiden uutuuksien lisäksi 12 muuta mallinnusta: ´60´s & ´70´s P-Bass; 70's J-Bass; Modern J-Bass; "Devil Bass" (´60-lukulainen kaulamikrofoni-basso); Bass Man 5; Rick n' Bass; Studio Bass; Violin Bass; Thunder Bass; Japan Bass; Flame Bass.
Lisäksi käyttäjä voi valita bassoihin flatwound- tai roundwound-kielet, niiden paksuuden ja iän sekä korkeuden suhteessa otelautaan.
IK Multimedia Modo Bass mahdollistaa myös mikrofonien valinnan 24 ”ikonisen” bassomikin joukosta. Maksimissaan kuhunkin instrumenttiin voidaan valita kaksi mikrofonia, ja niiden paikkaa kielten alla voidaan säätää oikeaa soundia haettaessa.

IK Multimedia Modo Bassin muunneltavuus ulottuu luonnollisesti myös soiton nyansseihin. Valittavissa on normaalin sormisoiton lisäksi släppäys tai sormisoitto. Lisäksi käyttäjä voi säätää esimerkiksi kosketuksen voimakkuutta, käden paikkaa, lyönnin suuntaa ja siinä käytettäviä sormia.

 

Image

 

Mitä tulee efekteihin ja vahvistimiin, IK Multimedia Modo Bass hyödyntää valmistajan Amplitube-valikoiman antimia.
Mausteet on valittavissa seitsemän pedaalin (Octaver, Distortion, Chorus, Compressor, Delay, Envelope Filter,Graphic EQ) valikoimasta. Bassovahvistimina tarjotaan täysputki-vaihtoehto 1x15-kaapilla sekä solid state –malli 4x10-kaapilla.

IK Multimedia Modo Bass 1.5 päivitys on nykyisille käyttäjille ilmainen.

Lisätiedot: Into Luthman