JHS:n Cavern-ukulelet ja Marquee-sähkökitarat tuovat inspiraation tullessaan

Image

Saako instrumenttiin printattu idolin kuva soittamaan paremmin? Totta kai, sillä The Beatlesin, Jimi Hendrixin tai Jimmy Pagen kuvallinen läsnäolo suorastaan velvoittaa.

Vaikkei The Beatlesin levytyksillä ukulelea kuultukaan, tuolle nykyajan trendisoittimille on nyttemmin sovitettu lähes koko bändin tuotanto.

Image

Asiaankuuluvasti JHS kunnioittaa sävelaarteistoa kolmen ukulelen Cavern Club –valikoimalla. Kahden kannessa on kuvattuna eräs nuorten miesten bändi Liverpoolista ja kolmannen kuva-aihe on kuin seinästä revitty – siihen on kaapattu nimiä tuon kuuluisan keikkapaikan kattavasta artistitarjonnasta eri aikakausilta.

Image


Puurunkoisen ukulelen pussissa jatkuu sama teema, ja täydennykseksi voi hommata hihnan ja plektroja näillä kuva-aiheilla.


Lontoossa puolestaan Marquee on ollut klubi, jossa kaikki megatähdiksi sittemmin nousseet rokkarit ovat esiintyneet. Esimerkkinä vaikka juuri Hendrix ja Zeppelin. Niinpä JHS:n kahden uuden sähkökitaran nimi on Marquee Club.

Image


Marquee Axis’in kannessa nähdään Jimi, ja vaikka nimeämättömästä kokopuusta valmistettu Stratomallinen kitara onkin oikeakätinen, sen lapa on nurin päin.

 

Image


Marquee Heaven’in kansikuvassa Jimmy Page pistelee menemään Les Paulilla ja niinpä tämän instrumentin muotoilu on sen mukainen. Tosin JHS:n soitin on tehty lehmuksesta ja sen kaula vaahterasta. Ei siis ihan sama konstruktio kuin Gibsonilla.

Eikä Stairway to Heavenin studioversiota soitettu Les Paulilla. Mutta mitäpä moisista, sillä tavoitteena on ollut rokkikitara kohtuuhinnalla, ja siihen ajatteluun Marqueet kyllä sopivat.

 

Lisätiedot: JHS