KT Platform – että musiikki myös tuntuisi jossain

Image

Kun laitetaan napit korviin ja siivotaan lavamekkala aisoihin, lipuu myös musiikin antama fyysinen palaute soittajan ulottumattomiin. Ei hätää, Porter & Davies lupaa palauttaa tuntuman kuuloa vaarantamatta.  

Kehitys on ristiriitaista. Nyt kun lavavoluumit on saatu pudotettua pääsääntöisesti tolkullisille tasoille ja kuulokemonitoroinnista on tullut monelle arkea, on ilmennyt uusi pulma: kuulon säilymisen kannalta terveellisen hiljainen äänenvoimakkuus ei tunnu kehossa eikä anna samaa palautetta kuin lujaa luukutettaessa.
Porter & Davies on kehittänyt jo aiemmin tuotteita tähän vaivaan. Täristimellä terästetty soittojakkara, Porter & Davies Tactile, tömäytti istuvan muusikon ahteriin muistutuksen äänen fyysisestä olemuksesta. Alkuperäinen KT Platform puolestaan suunniteltiin tolpillaan pönöttävän basistin jalustaksi, jonka tärähtely korvasi rantasaunojen paahteen.

Nyt julkistetut uudet KT Platform-mallit jatkavat jälkimmäisen viitoittamaa polkua, mutta tarjoavat uusia mahdollisuuksia. TT6-versiossa alkuperäinen KT Platformin 150 watin täristinelementti on korvattu uudella 1000 watin värähtelijällä ja sitä voidaan ajaa monitoritiskin kautta ulkoisella vahvistimella.
KT Concert Platform puolestaan tuplaa laatan pinta-alan ja soveltuu siten liikkuvammalle basistille tai vaikkapa kioskissaan häärivälle kosketinsoittajalle.

Täristävän ”laiturielementin” pariksi Porter & Davies tarjoaa kolmea erilaista ohjausyksikköä. Perusohjain on BC2 ja sen räkkimallinen versio puolestaan BC2rm.  Kevyempi Gigster täydentää kolmikon. Ohjainyksiköiden tarkemmat kuvaukset löydät ylempänä tässä uutisessa olevien linkkien kautta.

Lisätiedot: Porter & Davies