Mooer rutistaa etuastesoundit pieneen rasiaan

Image

Ei ole ihan uusi keksintö, että minikokoiset ja tietyn vahvistimien soundia jäljittelevät laitteet ovat esikuvansa näköisiä – olihan tällainen käytössä Vox amPlugeissa. Nyt tällaista linjausta ottaa käyttöön Mooer Micro Preamp -sarjassaan. Nehän ovat kuin kutistussäteen uhriksi joutuneita nuppivahvistimia.

Uuteen tuoteperheeseen tulee alkajaisiksi kymmenen etuestelaitetta ja valmistaja lupailee lisääkin. Jokaisen esikuvana on jonkin tunnetun valmistajan nupin etuaste ja valikoiman inspiraatioita on otettu mm. Fenderin, Marshallin, Voxin, Mesa/Boogien, Peaveyn ja muidenkin alan suurvaikuttajien tekemisistä.

Kiinalainen Mooer on aiemminkin tunnettu pienistä efektipedaaleista. Valikoima niitä testattiin lehtemme numerossa 4/14. Samaa pientä kokoluokkaa uutuudetkin ovat, sillä niillä on leveyttä vain 42 mm.
Silti joka laitteen kanteen mahtuu viisi minisäädintä (kolme taajuuksille, volume ja gain) ja vieläpä sisäisen kaiutinsimulaattorin painokytkin.
Paristolle ei tietenkään tilaa ole, joten 9V käyttöjännite on napattava virtalähteestä.

Koska pedaalit ovat nimenomaisesti etuasteen jäljittelijöitä, valmistaja suosittelee niitä efektilooppiin kytkettäviksi – ja lupailee itsekin tekevänsä sarjan jatkoksi pääteasteen.

Lisätiedot: Mooer Audio