Neumann TLM 107 – studion uusin kuninkaallinen?

Image

Kokonaan uusi kapseli, viisi valinnaista suuntakuviota (pallo, leveä hertta, hertta, superhertta, kahdeksikko), ja suopea hinnoittelu tekevät syksyn AES-tapahtumassa esitellystä Neumannin tulokkaasta erittäin kiinnostavan tapauksen niin harrastajien kuin ammattilaistenkin kannalta.

TLM107:n speksit lupaavat toistovasteen olevan kaikilla suuntakuvioilla käytännössä suora aina 8000 hertsin lukemiin asti, jonka yläpuolella on maltillinen korostus. Huomiota on kiinnitetty erityisesti ihmisääneen luonnolliseen toistoon ja s-taajuuksien käyttäytymiseen. Muita kohteita äänittäville kerrotaan, että äänenpaineen enimmäiskestoksi ilmoitetaan 153 dB (SPL) silloin, kun kaksiportainen vaimennin on päällä. Mikrofonin ilmoitettu itseiskohina on 10 dB A-painotuksella.

Image

Mikrofonin taustapuolella olevalla pienellä joy stick -tyyppisellä kytkinnastalla hoidetaan suuntakuvion vaihto, signaalitason vaimentimen aktivointi, ja bassoleikkurin toiminnan ohjaus: ei vaimennusta / vaimennus alle 40 Hz / vaimennus alle 100 Hz.
Kullekin suuntakuviolle on leikattu taustavalaistu symboli mikrofonin runkoa ympäröivään kromattuun kehään ja muille toiminnoille on varattu omat merkkiledinsä. Kaikki merkkivalot kytkeytyvät automaattisesti pois päältä 15 sekunnin kuluttua, joten mikrofoniin ei jää käytön ajaksi .

Lisätiedot: Sennheiser Nordic Suomi