Paiste Color Sound 900 – väriä lavalle

Image

Rumpusettien kyljet ovat hohtaneet kimalletta ja värejä halki rytmimusiikin historian, mutta värilliset symbaalit ovat olleet harvinaisempia. Paiste hellii visualisteja nyt tyylikkäällä uutuussarjalla.

Symbaaleita Paiste on valmistanut jo reilut sata vuotta, eikä värikään ole ihan uppouusi idea – kun MTV nosti popmusiikin uudessa kulmassa esiin videotarjonnalla, vastasi Paiste uuteen haasteeseen 1984 esittelemällään Colorsound 5 -mallistolla.

Seuraavalla vuosikymmenellä Visions-sarja tarjosi väripintaa kapuloiden naputeltavaksi ja viime vuosina Artist Inspiration on pitänyt visuaalista ilmeikkyyttä yllä.
Vakiotuotannossa olevien nimikkomallien (Stewart Copelandin ”Blue Bell Ride”, Aquiles Priesterin ”Giga Bell Ride” sekä Danny Careyn ”Dry Heavy Ride”) ohessa värjäyksen on saanut erikoistilauksena muihinkin symbaaleihin ja tuota mahdollisuutta ovat käyttäneet mm. lavailmeestään tarkat Joey Jordison, Tico Torres sekä Paul Bostaph.

Image

Color Sound 900  tuo värikkyyden nyt myös edullisempien symbaaleiden valikoimiin, kun esimerkiksi kymppituumaisen splashin saa sinisenä tai punaisena reilusti alle satasen hintaan.
Paiste kertoo, että vuosien kokemuksen myötä pintakäsittely on ensinnäkin erittäin kestävä – se ei halkeile, rispaannu tai lohkeile pois. Ja lisäksi vielä entistäkin näyttävämpi: symbaaleiden olemukseen olennaisesti kuuluvat taontajäljet ja sorvausurat hohtavat luontevasti läpikuultavan, kirkkaan värin alta.

Color Sound 900 -symbaalit perustuvat 900-sarjan malleihin, mutta värjäys tuo niihin hieman omanlaisensa soundin, jota kuvaillaan hitusen kuivakkaammaksi, aavistuksen lyhytsointisemmaksi ja atakiltaan erottelevammaksi kuin tavallisen 900-sarjan vastaavia malleja.

Monipuolisen malliston medium-painoiset mallit ovat 16", 17", 18", 19", 20" crash-symbaalit, 20" ja 22" ride-symbaalit sekä 14" hi-hat ja 14" Sound Edge hi-hat -parit.

Samat crash- ja ride-koot löytyvät myös raskaammassa painoluokassa, mutta lisäksi siellä on tarjolla 24" Mega Ride -komppipelti, sekä 14" ja 15" Heavy hi-hat-parit.

Color Sound 900 -malliston täydentävät 10" and 12" splashit sekä 14", 16", 18" china-mallit.

Image

Värikartta sisältää tällä haavaa neljä eri sävyä, joista malleina kuvassa 20-tuumaiset Heavy Ridet.

Koko Color Sound 900 -mallisto valmistetaan Paisteen tehtaalla Sveitsissä, jonne firma toisen maailmansodan jälkeen asettui ja jossa symbaaleita on sittemmin taottu samalla tontilla jo vuodesta 1957 alkaen.

Lisätiedot: Soitin Laine