Planet Waves D´Addario CinchFit pitää hihnan paikoillaan

Image

Usein hyvä innovaatio on yksinkertainen ja jotain käytännön pulmaa helpottava. Niin kuin nyt tämä Planet Waves D´Addario CinchFit.

Akustisissa kitaroissa mikrofonin lähtöjakki toimii usein myös hihnatappina.
Kätevää, koska tämän vuoksi kitaran takaosaan ei tarvitse porata kuin yksi reikä.
Ei-niin-kätevää, koska läheskään kaikki hihnat eivät kiinnity tällaiseen tappiin luontaisesti hyvin.

Usein tässä vaiheessa onkin aika kotikonstein suurentaa hihnan kiinnitysaukkoa, mutta usein lopputulos on joko edelleen liian tiukasti tai sitten jo turhan väljästi istuva kiinnitys.
Jälkimmäinen vaihtoehto voi johtaa katastrofiin, ja ensimmäinen on paitsi ikävä kiinnittää, se saattaa myös ajan kanssa löysentää jakkia, jota täytyy sitten säännöllisesti kiristää. Lääkkeeksi asiaan D´Addario on kehittänyt CinchFit–lukituksen.

Image

Image

Uutuus toimii nimensä mukaisesti satulavyön tapaan ja myös hieman saman tapaisesti kuin Planet Wavesin muutama vuosi sitten esittelemä sähkökitaran lukkohihna.
Kitaran  lähtöjakki lukitaan D´Addario CinchFit´in ylä- ja alaosien väliin niiden päissä olevilla magneettisilla lukoilla, ja itse CinchFit solmitaan hihnan kiinnitysaukkoon. Kitaran paino itsessään pitää lukituksen turvallisena. Lisäksi kapineen pinnassa on pehmikkeet, ettei instrumenttiin tule hankaumia.

Planet Waves D´Addario CinchFit on myös helppo irrottaa: vedetään sormella yläpuolisesta aukosta ja lukitus avautuu. Se täytyy kuitenkin muistaa, että uutuus on suunniteltu käytettäväksi Fishman- and Switchcraft-tyylisten lähtöjakkien kanssa, eikä valmistaja takaa toimivuutta näistä poikkeavien jakkimallien kanssa.

Lisätiedot: F-Musiikki