QSC TouchMix-30 Pro – luokkaa järeämpi digimikseri

Image

QSC Touchmix esiteltiin 12- ja 16-kanavaisina versioina, joiden pätevyys todettiin aikanaan Riffin käyttötestissäkin. Nyt valmistaja toi markkinoille kokoluokkaa järeämmän ja Pro-määritteellä tituleeratun digimikserin.

TouchMix-30 Pron keskeinen elementti on 10-tuumainen kosketusnäyttö, joka tunnistaa mobiililaitteista tutut ohjauseleet.
Valmistajan mukaan asetusten kopiointi ja siirto kanavasta toiseen on tehty helpoksi ja nopeaksi, olivatpa kyseessä koko kanavan ssäädöt tai vain esimerkksi dynamiikkaprosessorin tai ekvalisaattorin kloonaus.

Signaaleiden reititys ja saman signaalin jako useampaan kohteeseen käy sekin kosketusnäyttöä tottelevalla matriisilla.

 

Image

TouchMix-30 Pron mukana tulee yli 120 kanavallista eri instrumenteille ja muille äänilähteille laadittuja asetuskokonaisuuksia, joita voi käyttää apuna nopeaan liikkeellelähtöön keikkatilanteessa.

TouchMix-30 Pron kanavamäärä on kokonaisuudessaan 30 ja lukemaan sisältyy 24 mikrofoni/linjakäyttöön soveltuvaa kanavaa, kuusi linjasignaalille tarkoitettua kanavaa, sekä päälle vielä stereotulo USB:n kautta.
Mikrofonivahvistimet toimivat A-luokan kytkentäperiaatteella ja vastaavat QSC:n mukaan studiotyöskentelyn laatuvaatimuksia.

 

Image

 

Valmistajan mukaan 16 lähtöä antavat erittäin joustavien reititysten ansiosta mahdollisuudet hyvin monenlaisten käyttötilanteiden hoitamiseen ja niiden ominaisuuksissa on huomioitu myös korvamonitoroinnin käytön yleistyminen.

Kaikki lähdöt on varusteltu graafisin terssikorjaimin sekä kuusialueisin parametrikorjaimin. Limitterit, signaalin viivästysmahdollisuus ja 12 notch-suodinta kierronestotaajuuksien vaimennukseen täydentävät paletin.

Tulokanavien varustelu käsittää nelialueisen täysparametrisen korjaimen lisäksi säädettävillä rajataajuuksilla toimivat basso- ja diskanttileikkurit, tarvittaessa myös de-esserinä toimivan kompressorin sekä gaten.
Dynamiikkatyökalut voi sijoittaa signaalipolulla joko ennen ekvalisaattoria, tai sen jälkeen. Sama vapaus koskee aux-lähtöjä, joiden haaroituspisteen voi määrittää tarpeen mukaan.


Efektipuolesta vastaamassa on kuusi itsenäistä prosessoria, joita luonnehditaan studiotason tehostelaitteiksi.
Perusefektien lisäksi tarjolla on myös automaattinen vireenkorjaus.


Kaksi erillistä RTA-näyttöä voi valjastaa esimerkiksi miksauksen ja PA-järjestelmän tarkkailuun ja manuaalimiksauksen tueksi tarjolla on myös automatiikkaa, jolla äänijärjestelmän voi virittää käyttötilaan.
Myös automaattiset kierronestosuotimet kuuluvat pakettiin. 

TouchMix-30 Pro tarjoaa kahdeksan alaryhmää, joissa on kuusialueiset korjaimet sekä säädettävät basso- ja diskanttileikkurit, sekä limitterit. Ryhmiä voi kytkeä myös stereoksi.

32-raitainen tallennus ja tallenteen toisto onnistuu suoraan massamuistiin TouchMix-30 Prohon kytketyn massamuistin kanssa, eikä siihen vaadita tietokonetta. Jos sellaista haluaa käyttää,  TouchMix-30 Pro palvelee 32 kanavaisena Mac-tietokoneen DAW-liityntänä.

 

Image


TouchMix-30 Pro tottelee myös wifi-verkon kautta tapahtuvaa etäohjausta, johon tarvitaan iOS- ja Android-tabletti,  TouchMix Control -aplikaatio, sekä wifi-dongle, tai -reititin lähiverkon luomiseen.
 

QSC TouchMix 16 -mikserin käyttötestin voit lukea tämän linkin kautta.

LisätiedotEM Nordic