Shuren digitaalinen Axient-langaton palkittiin Englannissa

Image

Riffissä 3/2017 uutisoitu Shuren digitaalijärjestelmä nimettiin vuoden tuotteeksi Association of British Theatre Technicians järjestön vuotuisessa ABTT-tapahtrumassa.

Palkintoraadin mukaan ”järjestelmän vakaus ja joustavuus” olivat avainsanat alan tyyliin sopivan romuluisen ”palkintopokaalin” ansaitsemiseen. 
Erityisesti palkinnon myöntäjät kiittelivät mahdollisuutta monitoroida Dante-väylän ansiosta järjestelmän jokaista erillistä kanavaa erikseen yhden ainoan kuulokeliitännän kautta.

NAB-messuilla julkistettu Axient Digital korvaa valmistajan analogiset Axient- ja UHF-R-sarjat ja sen teknisiksi valteiksi valmistaja nimeää häiriöiltä tehokkaasti suojatun ja vakaan radio-yhteyden, taajuuskaistan huipputehokkaan hyödyntämisen sekä kehittyneen etähallinnan.

Shuren Englannin Pro-audio-tyhmän tuotepäällikkö Tuomo Tolonen toteaa, että ”Shure on tehnyt erittäin läheistä yhteistyötä teatteriammattilaisten kanssa kehittääkseen tuotteen, joka todella vastaa käyttäjien toiveisiin. Voitto antaa uskoa siihen, että olemme tässä onnistuneet.”

 

Image

 

Shuren uuden digitaalisen Axient- järjestelmän ytimenä on Axient-vastaanotin, jota voi käyttää kahden eri lähetinmalliston kanssa.
Edullisemmat ADX-lähettimet tarjoavat kaikki peruskäyttöön tarvittavat toiminnot, kun taas ADX-sarjan lähettimiä voi lisäksi hallinnoida etänä ShowLink-ohjelmalla.

Image

Audio-ominaisuuksiltaan mallistot ovat yhteneväiset ja tarjoavat 20 – 20 000 Hz:n toistokaistan, laajan dynamiikan sekä AES-256-suojauksen salakuuntelua vastaan. Yhteensopivuus Dante-verkkoon kuuluu speksiin.

Digitaalisen Axientin myötä Shure esittelee myös Quadversity-tekniikan, jonka ansiosta häiriötön kantavuus voidaan turvata hankalissa RF-ympäristöissä tai isommilla areenoilla käyttämällä useita samanaikaisia diversity-antennipareja.
Järjestelmää voi operoida Wireless Workbench®-  sekä ShurePlus™ -applikaatioilla.

Perusmoodissaan digitaalinen Axient tarjoaa 17 yhtäaikaista kanavaa kahdeksan MHz:n kaistalla ja High Density -moodissa yhden TV-kanavan kaistalle mahtuu peräti 47 langatonta kanavaa.
Shure ilmoittaa mikrofonin kapselilta vastaanottimen analogilähtöön kertyväksi kokonaislatenssiksi kaksi millisekuntia. 

Toimitukset AD-lähettimillä alkavat loppukesästä ja ADX-lähettimillä vuoden 2017 alussa. Palaamme aiheeseen laajemman artikkelin kera.

Lisätiedot: Bright Sales & Installation