Soundcraft Ui24R – digimikseri käy keikalle tai studioon

Image

Uusi ja valmistajan sanoin ”virtaviivaiseksi” viilattu versio Ui-digitaalimikseristä tarjoaa 24 tulokanavaa, legendaarisen Lexiconin ja Digitechin efektoinnin, Dbx:n dynamiikkaprosessoinnin kierronestosuotimien kera, sekä langattoman ohjauksen ynnä saumattoman liiton Harmanin Connected PA -ekosysteemiin.

Signaalipolun alkupäähän Harman on valinnut konsernin toisen oman mikserivalmistajan, Studerin, mikrofonivahvistimet, joita löytyy 20 tulokanavan verran. Näistä kymmenen ensimmäistä on varustettu XLR-komboliittimin, loput kymmenen XLR-liittimin.
Kanavaluku 24 täyttyy, kun mukaan lasketaan vielä edellisten jatkeeksi kaksi linjatason analogituloa sekä kaksi digitaalituloa.

Miksauskanavien työkalusto käsittää nelialueisen ekvalisaattorin lisäksi erillisen bassoleikkurin, kompressorin, de-esserin ja kohinaportin.

Prosessoinnin vastuut on jaettu siten, että Ui24R:n yleiskäyttöiset kaiut, viiveet ja chorus-efektit ammennetaan Lexiconin algoritmeista, kun taas sähkökitaran soundeja höystävistä vahvistinsimulaatioista vastaa Digitech.
Jälkimmäisestä osastosta valmistaja mainitsee erikseen, että kitarakäyttöön tarkoitettu prosessointi on suunniteltu sellaiseksi, ettei kitaristin välttämättä tarvitse joka keikalle roudata omaa instrumenttivahvistintaan – kaikki tarvittava löytyy jo mikseristä.

Kaikissa lähdöissä on 31-alueinen graafinen ekvalisaattori sekä kompressori. Signaaleiden tarkkailuun on tasomittareiden ohessa tarjolla realiaikainen spektrianalysaattori, jokaisen lähdön lisäksi myös jokaisessa tulossa.

Dynamiikkaprosessoinnista vastaa Dbx, jonka kehittämästä automaattisesta AFS- kierronestoautomatiikasta edelleen jalostettu AFS2-suodinteknologia löytyy mikserin jokaisesta monitorilähdöstä.

 

Image

Mikserin langaton ohjaus hoituu kahta kanavaa hyödyntävällä Wi-Fi-yhteydellä jopa kymmenellä eri laitteella samanaikaisesti, eikä puuhaan tarvita erillistä aplikaatiota. Aiempien mallien tavoin myös Ui24R:n ohjaus perustuu tavallisen nettiselaimen käyttöön miksausohjelmiston alustana.
Ohjauslaitteeksi soveltuu siten mikä tahansa älypuhelin tai tabletti (Android, iOS, Linux , Mac OS tai Windows), jossa on asianmukainen nettiselain käytössä. Ratkaisun ansiosta useimmilla muusikoilla ja miksaajilla on jo valmiiksi käytettävissään sopiva väline.

 

Image


Moniraitainen tallennus USB-väylän kautta on mahdollista samanaikaisesti kahdella eri tavalla ja kahdelle eri välineelle. Etulaidan alin USB-liitäntä on tarkoitettu tietokoneelle ja sen kautta kulkee 32 audiokanavaa kumpaankin suuntaan. Valmistajan mukaan Ui24R nivoutuu yleisimpien moniraitaisten tallennusohjelmien kumppaniksi sellaisenaan.
Etulaidan keskimmäinen USB-liitäntä on tarkoitettu muistitikulle tai muulle massamuistille, jonne voi väylän kautta tallentaa 24 raitaa.
Ylin kolmesta USB-liitännästä on valmiin stereoksi miksatun musiikin soittoa varten.

 

Image

Räkkitilaa Soundcraft Ui24R vie neljän yksikön verran.

NAMM-messuilla juuri lanseerattu Ui24R on osa Harmanin uutta Connected PA -tuoteperhettä, jossa kaikkia järjestelmän laitteita voi säätää ja ohjata yhteisellä Connected-applikaatiolla.

 

Lisätiedot: Studiotec