Supro Black Magick Head – klassikkorockin hengessä

Image

Aikaisemmin esitellyn Supro Black Magick -combon jatkoksi valmistaja on tuonut markkinoille nuppiversion samasta aiheesta.

Supro Black Magick -vahvistimissa on 6973-putkilla toimiva katodibiasoitu A-luokan pääte, joka antaa tehoa 25-wattia. Nämä aikoinaan jukebokseistakin tutut putket olivat käytössä myös monissa Supron 1960-luvun keskitehoisissa komboissa.

 

Image

 

Putkien puhdasta sointia valmistaja kuvaa pehmeäksi ja myös dynamiikaltaan erinomaiseksi. Toisaalta Black Magick -vahvistimien luvataan tuottavan enemmän säröä kuin yksikään toinen Supro re-issue. Valmistajan oman luonnehdinnan mukaan uutukaisen sointiskaala ulottuu lämpimästä puhtaasta soinnista classic-rockille sekä raskaalle bluesille ominaiseen särömaailmaan.

Pääteputkilla toimii myös vahvistimen tremolo, jolle on luonnollisesti depth- ja speed-säädöt. Tremolon jalkakytkimelle on oma liitäntä, mutta itse kytkin on erikseen hankittava lisävaruste.

Supro Black Magick -vahvistimien etuaste toimii neljällä 12ax7-putkella, ja sen kytkentä pohjautuu niin ikään alkuperäiseen ´60-luvun malliin. Suunnittelun sydämessä on kaksi rinnan kytkettyä kanavaa omilla vol1- ja vol2-säädöillä ja yhteisellä tone-säätimellä.
Kun kytkee  soittimen ensimmäiseen In1+2 –tuloon, käytössä on automaattisesti molemmat kanavat ja näin gain-vara tuplaantuu.
Toisaalta on mahdollista kytkeä myös kaksi kitaraa omiin tuloliitäntöihin tai ohjata kahden kahden kanavan käyttöä A/B/Y-boksilla.

 

Image

 

Supro Black Magick Head painaa 10,8 kiloa, ja sen mitat ovat 61 x 35,6 x 29,8 (cm). Valmistaja tarjoaa uutuusnupin pariksi omia Supro Black Magick 1×12-, 1×15- tai Statesman 2×12 -kaappejaan.

Supro Black Magick -vahvistimet kootaan Yhdysvalloissa.

Lisätiedot: Supro