Thalian kapo tuo näyttävyyttä ja helppokäyttöisyyttä

Image

Kapo on sellainen soittamisen lisätarvike, johon ei liiemmin huomiota kiinnitetä. Joidenkin mielestä sellaisen käyttö on huijausta, toisille taas riittää kapoksi mikä vain halpis, kunhan se puristaa kieliä riittävästi ja on kohtalaisen helppo kiinnittää ja irrottaa.

Hiljattain aloittaneen jenkkiläisen Thalian mielestä kapo on tärkeä ja se saa myös näkyä: firman Capo 200 on varsin tukevan kokoinen, osin siksi, että sen jousimekanismi on kokonaan koteloitu.
Lisäksi kapon ulkopinta on päällystetty näyttävyyttä tuovalla puu- tai helmiäisviilulla, johon valmistaja vielä tilauksesta tekee teksti- tai koristelu-upotuksen. Muutamia valmiitakin koristekaiverruksia on tarjolla.

 

Image

 

Yksi kapon käyttämisen yleisiä harmeja on se, että vehje puristaa kieliä voimakkaammin kuin sormet ja voi siten nostaa kielet hiukan ylävireeseen. Ja mikäli kapon puristuspinta ei vastaa otelaudan kaarevuutta, erilaiset puristusvoimat kielille voivat aiheuttaa intonaatio-ongelmia.
Vastauksena tähän Thalia toimittaa kapon mukana seitsemän vaihdettavaa tyynyä otelautojen erilaisia kaarevuuksia varten.
Jousen puristusvoima on tähdätty riittäväksi, mutta silti kapoa voi operoida yhdellä kädellä, koska sisäisellä jousella on kaulan takaa painettava vastavipu.

Tuoreella tulokkaalla ei vielä ole edustusta maassamme.

Lisätiedot: Thalia Capos