Nayteikkuna

AKG K361 ja K371 – kuulokkeita kenttätöihin ja vapaa-aikaan

Uudet mallit vastaavat AKG:n mukaan sekä äänenlaadullisiin että muotoilullisiin vaatimuksiin, olipa käyttäjä ammattilainen tai harrastaja, ja siitä riippumatta puuhataanko musiikin, muun audiotuotannon tai vaikkapa videoblogin parissa. 

AKG K361 ja K371 yhdistävät valmistajan mukaan studiokuulokkeille ominaisen laadun vapaa-ajan toimissa suosittuun rakenteeseen, jossa kuulokkeet voi taitella näppärästi kokoon silloin kun niitä ei käytetä.

AKG K361

 

Suljettu rakenne antaa hyvän ulkoäänten eristävyyden, korvan ympärille mukautuvat tyynykkeet sekä säädettävä pääpanta puolestaan käyttömukavuutta.
Toisen kuulokekupin voi myös kääntää pois korvan päältä niissä tilanteissa, joissa yksi yhden korvan pitää kuunnella tallennetta ja toisen ympäristön ääniä.

AKG K371

 

– Sisältöltuotanto on murtautunut ulos studioista ja sisällöntuottajat tarvitsevat kuulokkeita, joilla he voivat kuulla jokaisen pienenkin yksityiskohdan siellä minne ikinä menevätkään, toteaa Chris Hansen AKG:n emoyhtiön Harmanin Recording- ja Broadcast -osastolta.

Molemmat mallit on varustettu 50 mm:n kuuloke-elementeillä, jotka on asennettu ovaalinmuotoisiin, korvaa ympäröiviin kuulokekuppeihin. Muotoilun kerrotaan istuvan perinteistä pyöreätä mallia miellyttävämmin ja sen todetaan tuottavan myös pyöreätä kuuloketta paremman taajuusvasteen.  

K361:n toistoalueeksi AKG ilmoittaa 15 Hz – 28 kHz:n kaistan, ja K371:n titaanikalvoisilla elementeillä saavutetaan valmistajan mukaan 5 Hz – 40 kHz toistokaista. 
Jälkimmäinen malli on myös suunniteltu tuottamaan AKG:n referenssi-vasteeksi nimeämä toisto, jota kuvaillaan tarkaksi ja neutraaliksi.
K371:n rakenteessa käytetään myös metalliosia niissä kriittisissä kohdissa, jotka altistuvat eniten rasituksille reissatessa.

Kummassakin mallissa pakettiin kuuluu myös kuljetuspussukka, sekä vaihdettava johto niin ammatti- kuin kotilaitteistoihin liittymiseksi.

Lisätiedot: Studiotec

28.08.2019
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy