Nayteikkuna

Alex Lifeson Les Paul Axcess Standard – monta soundia yhdestä kitarasta

Epiphone on julkistanut Rush-kitaristi Alex Lifesonin kanssa suunnitellun nimikkokitaran, joka perustuu vahvasti artistin Gibson Les Paul Axcess -malliin.

 

Alex Lifeson Les Paul Axcess Standard on varustettu mahonkirungolla ja kaarevaksi veistetyllä vaahterakannella, jonka päällä on AAA-luokan loimuvaahteraviilu. Rungon takaosan yläreunassa on Stratocaster-tyylinen loivennus mukavampaa soittotuntumaa ajatellen.

Alex Lifeson Les Paul Axcess Standardin mahonkikaula on liitetty kaulaan luonnollisesti liimaliitoksella, ja kaulaprofiiliksi ilmoitetaan yksinkertaisesti Lifeson. Liitoskohdassa on myös loivennus, mikä helpottaa soittotuntumaa ylimmiltä nauhoilta.


Medium Jumbo -tyypin nauhoja kitarassa on 22 kappaletta, ja kielten soiva pituus on 628 millimetriä.
Otelaudan materiaaliksi nimetään intialainen laakeripuu (laurel) radiuksen ollessa 12 tuumaa.


Virityskoneistoiksi on asennettu Epiphone Deluxe -mallit.

 

Alex Lifeson Les Paul Axcess Standard on varustettu Floyd Rose® R4 -satulalla sekä Graph Techin Ghost Floyd Rose -tallasysteemillä.

Tallassa oleva Ghost-pietsomikki toistaa soittimen akustisen soundin. Magneettimikiksi on kaula-asemaan asennettu Epiphone Ceramic Pro™ ja talla-asemaan niin ikään valmistajan omaa tuotantoa oleva ProBucker™ 3.

Alex Lifeson Les Paul Axcess Standardissa on pietso- ja magneettimikeille erilliset lähdöt, jotta soundeja voidaan käyttää yhdessä tai yksittäin. Lisäksi mikkikohtaisissa volume-säätimissä on nostokytkimet, joilla humbuckerit voidaan puolittaa yksikelaisiksi. Magneettimikeille on myös omat sävysäätimet.
Mikkivalitsin on tuttuun tapaan kolmiasentoinen.

Alex Lifeson Les Paul Axcess Standard on saatavilla Viceroy Brown -viimeistelyllä. Kitara toimitetaan EpiLite Les Paul -kotelon kanssa.

Videolla äänessä Alex Lifeson itse:

Lisätiedot: Algam Nordic

22.06.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy