Nayteikkuna

Allen & Heath Avantis – vaihtoehto SQ- ja dLive-sarjojen väliin!

SQ- ja dLive-miksereiden väliin sijoittuvassa Avantis-mikserissä on 64 kanavaa ja 42 vapaasti konfiguroitavaa miksaus-bussia, joiden hallintaan on tyypiliseen tapaan varattu valikoima fyysisiä säätimiä sekä kaksi HD-tason kosketusnäyttöä.

 


Tiskin ytimenä Allen & Heath käyttää omaa XCVI FPGA -prosessoriaan ja mikseriin on valmistajan mukaan ladattu valmiiksi täysi paketillinen työkaluja, joiden joukossa ovat A&H:n omat kompressorit ja ekvalisaattorit, sekä RAckExtra-prosessorit (12 slottia). 
Varustelua voidaan kasvattaa dPack-päivityksellä, jonka myötä mm. dLive-sarjan Dyn8-dynamiikkatyökalut ja DEEP-kompressorit, sekä putkietuvahvistimen emulaatio saadaan samaan pakettiin. 

 

 

Avantis nivoutuu valmistajansa "Everything"-järjestelmään, ja siihen voi liittää suoraan muiden sarjojen yhteydestä tuttuja lavarasioita, henkilökohtaiseen monitorointiin liittyviä laitteita, seikä IP-kytkentäisiä lisävarusteita.

Paikallisia kytkentöjä varten Avantis on varustettu 12 XLR-tulolla, 12 XLR-lähdöllä, sekä stereofonisilla AES-tuloilla ja lähdöillä.
Kaksi korttipaikkaa soveltuvat dLive-sarjan varusteille, mukaan lukien mm. Dante (64x64), Waves, gigiAce sekä MADI-kortit, joiden avulla Avantis muuntuu saliäänen tarpeista esimerkiksi monitorimikseriksi.

Valmistajan tiedotteen mukaan Avantis-mikserin kokonaan metallista valmistettu runko on super-vahvaa tekoa, mutta silti keveä. Painoksi kerrotaan 26 kiloa, ja muutoinkin mitat on pidetty kohtuullisina (leveys 91,7, syvyys 62,7 ja korkeus 26,9 senttimetriä)

Lisätiedot: F-Pro Esitystekniikka

09.12.2019
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy