Aphex Microphone X on myös USB-sovitin

Image

Aphex yhdistää analogisen prosessoinnin ja digitaalisen liitännän Microphone X -malliinsa, joka palvelee samalla myös kuulokevahvistimena itse itseään äänittävälle.

Microphone X on äänityskäyttöön suunniteltu herttakuvioinen kondensaattorimikrofoni, joka kytketään USB-liitännällä suoraan tietokoneeseen. Aphexin A/D- ja D/A-muuntimet toimivat aina 96 kHz:n näytetaajuuteen asti ja resoluutio on 24 bittiä.

Maceissa vaatimuksena on käyttöjärjestelmä 10.5 tai uudempi, eikä toiminta vaadi erillistä ajuria. Microphone X toimii myös iPadin iOS-järjestelmässä, jolloin liitäntä hoidetaan Applen kamerasovitteen kautta.
Windows-ympäristössä täytyy ensin asentaa ajuri, jonka saa joko pakettiin kuuluvalta cd-levyltä tai Aphexin www-palvelimelta. Soveltuvat alustat ovat: XP SP3 (32-bit), Vista SP2 (32-bit/64-bit) ja Windows 7 SP1 (32-bit/64-bit).
Pakettiin kuuluvalta cd-levyltä löytyvät myös Reaper sekä Harrison Mixbus DAW -ohjelmat, joista jälkimmäisen täsmenteenä käytetään nimitystä “True Analog Mixing”. Valmistajan mukaan mikrofoni toimii kuitenkin kaikkien yleisimpien audio-ohjelmien kanssa.

Microphone X sisältää myös HeadPod 4 -erillislaitteeseen perustuvan kuulokevahvistimen ja mikrofonissa on omalla tasonsäätimellään varustettu kuulokeliitäntä.

Image

 

Tallennettavan materiaalin työstöön on varattu kolme analogista prosessoria: Aural Exciter, Big Bottom sekä optiseen kytkentään perustuva kompressori – kaikki tuttuja Aphexin aiemmasta historiasta. Valmistajan mukaan näillä työkaluilla esimerkiksi itse itseään äänittävän laulajan tai vaikkapa videobloggarin on helppo tallentaa elämää suurempi laulu- tai puhesoundi, jossa myös dynamiikka on valmiiksi paketissa.   

 

Image

 

Lisävarusteina settiin kuuluvat pöytäjalusta, USB-johto sekä suoja/kuljetuspussukka.

Lisätiedot: Noretron Broadcast

Aphex Microphone X on yksi loistavista palkinnoista, jotka arvomme tammikuussa 2015 kaikkien Riffin ajankohtaiseen lukijakyselyyn osallistuneiden kesken. 

Vastauskuponki löytyy Riffin numero 6/2014 välistä ja osallistua voi myös sähköisesti.

Tsekkaa muut upeat palkinnot tästä linkistä.
Osallistu kyselyyn tästä linkistä.
Linkit aukeavat uuteen ikkunaan.