Nayteikkuna

Arousor Rev 3 – päivitettyä kompressointia

Empirical Labsin Arousor Rev 3 on päivitys klassisen Distressor-analogikompressorin plug-in-versioon.


Rev 3 -päivitys tuo mukanaan useita käyttäjien toivomia uudistuksia. Plugarin graafinen käyttöliittymä on nyt suurennettavissa aiemman valmiiksi lukitun koon sijaan, mahdollistaen näin tarkemman käytön suurimmillakin resoluutioilla.

Kompressoriin on lisätty myös kaksi optokompressoria jäljittelevää mallinnosta, jotka perustuvat maineikkaaseen LA-2A putkikompressoriin.
Opto A:n ja B:n välinen suurimmat erot löytyvät attack- ja release-ajoista, jotka LA-2A:n varhaisemmissa painoksissa ovat hieman hitaampia kuin uudemmissa versioissa. Kummassakin tapauksessa toiminta-aikoja voi kuitenkin säätää myös manuaalisesti, joten käyttäjän ei tarvitse tyytyä valmiisiin asetuksiin.

Optokompressoreiden mallinnosten myötä Arouseriin on lisätty myös kaksi uutta ratio-asetusta (6:5:1 ja 7:1), joita voi käyttää kyllä myös kaikkien muidenkin kompressiovarianttein kanssa.

Omalla klikkauksellaan avattavaan Soft Clipping Expert -paneeliin on siihenkin lisätty kaksi uutta kontrollia: 2nd Harmonic Control oktaaviharmonioiden hallintaan sekä Detector Input Selection, jolla voidaan määritellä sijaitseeko kompressorin sisääntulo ennen vai jälkeen soft clipping -piirin.

Detector Sidechain EQ Enchantments antaa puolestaan mahdollisuuden kuunnella ja eristää taajuuksia, jotka laukaisevat sivuketjun kompression. Kuuntelumoodia voidaan käyttää myös omana itsenäisenä efektinään.

Arousor on saatavilla 64-bittisenä AAX-, AU-, VST2- ja VST3-formaatissa macOS:lle (10.7 tai uudempi) sekä AAX-, VST2- ja VST3 yhteensopivana Windowsille (7 tai uudempi). Lisäksi sen käyttö onnistuu nyt iLok cloud protection -pilvipalvelun kautta ilman iLok-usb-avainta.

Arousor Rev 3 on ollut tarjolla Arousor-käyttäjille ilmaiseksi maaliskuun 30. päivästä alkaen. 15 päivän demoversio on ladattavissa Empirical Labsin kotisivuilta.

Mixbus TV:n video aiheesta:

Lisätiedot: Empirical Labs

21.04.2021
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy