ARP Odyssey nyt myös moduulina ilman koskettimistoa

Kaksi vuotta sitten esitellyn ARP Odyssey -klassikkosyntikan uusiopainos on saanut rinnalleen moduuliversion.


Odysseyn paluun moottorina 2015 oli omillakin soittimillaan mainetta hankkinut Korg ja hankkeen konsulttina toimi ARPilla alkuperäisen soittimen suunnitellut David Friend. Tuloksena oli 100-prosenttisesti analoginen ja kriittisten arvioiden mukaan alkuperäiselle uskollinen syntetisoija, jonka kansilevyssä komeilevat myös kaikki alkuperäiselle soittimelle tunnusomaiset hanikat ja säätimet – sillä erotuksella, että säätimen ja kytkimet arvioitiin alan julkaisuissa laadultaan alkuperäisiä paremmiksi.

Uusiopainos hemmotteli soundimaakareita myös suodinosastolla, jossa kolmiasentoisen kytkimen kautta pääsee valitsemaan käyttöön minkä tahansa ARPin kolmessa eri vuosikertaversioissa käytetyistä filtterityypeistä.
Alkuperäiseen tapaan myös uusi soitin soi joko monofonisesti tai kaksiäänisesti.

Uusina ominaisuuksina nykyversioon tuotiin lisäksi alkuperäissoittimen syntyaikoina vielä keksimistään odotellut midi-ohjaus sekä vielä myöhempien aikojen USB-liitäntä, mutta muutoin pitäydyttiin aikakauden meiningissä. Minkäänlaisia soundimuisteja ei Odysseyn uudispainoksessa ole, joten jos jonkin soundin haluaa toistaa myöhemmin, nappuloiden asennot täytyy merkata itse muistiin.   
Mukavuudenhaluisia varten Korg tarjoaa Odysseyn iOS-applikaatiota, jossa sitten on niitä muistipaikkojakin.

 

Nyt keväällä myymälöihin ehtinyt Odyssey-moduuli on suunniteltu erityisesti tietokoneen ympärille rakennetun systeemin osaksi ja se sisältää prikulleen saman analogisen synteesikoneiston, jonka ohjaukseen soveltuu geneerisen midi-ohjaimen ohessa vaikkapa Korg SQ-1 -sekvensseri.
Odyssey-moduuli tarjoaa myös pienen lisäbonuksen – sen ääni tottelee midi-ohjauksessa pitch bend -komentoja. Niinpä muusikon ei tarvitse tyytyä vivahteita etsiesssään vain alkuperäissoittimen mukaiseen, kumista valmistettuun Proportional pitch bend control -painikekolmikkoon, jonka yksi namikka laskee virettä, toinen nostaa sitä ja kolmas painike huojuttaa vibratoa. Ääntä voi nyt taivuttaa voi hallitusti ja samoilla tekniikoilla, joita muutoinkin soittaessaan käyttäisi.  

 

ARP Odyssey -moduuli on koottu jämäkkään teräspeltikoteloon, jonka ulkomitat ovat 496 x 265 x 89 (mm) ja paino 3,7 kiloa.

Koskittimistolla varustetusta ARP Odyssey -mallista kertovan uutisen voit lukea tämän linkin kautta.

 

LisätiedotEM Nordic

19.06.2017
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy