Nayteikkuna

Arturia AudioFuse 8Pre – 16 kanavaa sisään, 20 ulos

Kahdeksan mikrofoni- ja/tai linjatason signaaleille sopivaa analogituloa sekä kymmenen analogista lähtöä. Siihen päälle USB-C tietokoneen liittämiseksi sekä optiset Adat-väylät systeemin laajentamiseksi. Siinä puitteet Arturian monikanavaiselle äänikortille.


Arturia käyttää AudioFuse-sarjan laitteissa omia mikrofonivahvistimiaan, ja ilmoittaa laitteen dynamiikka-alueeksi 119 desibeliä. EIN-normin mukaan mitattu kohinaetäisyys on -129 dBu.
Näytetaajuuksia AudioFuse 8Pre tukee aina 96 kHz:n lukemaan asti, ja liitäntä ukoiselle sanakellolle kuuluu speksiin.
Muunnokset analogisesta digitaaliseen ja vastasuuntaan hoidetaan 24-bittisillä muuntimilla.

 

 
Optisten Adat-liityntöjen avulla AudioFuse 8Pre voi palvella kahdeksankanavaisena laajennuksena jollekin jo olemassa olevalle äänitysjärjestelmälle, tai vaihtoehtoisesti se voi itse toimia systeemin perustana, jota sitten laajennetaan jollakin toisella kahdeksankanavaisella laitteella.

Tietokoneen suuntaan liikennöintiä on enimmillään 18 rinnakkaisella kanavalla, ulos tullaan 20 kanavan leveydellä, sillä erillisten audiokanavien lisäksi AudioFuse 8Pressä on liitännät myös kaiutinkuuntelua varten.
Etulaidan kuulokejakki täydentää monitorikuuntelun mahdollisuudet ja varustukseen kuuluvat sekä 6,3 mm:n että 3,5 mm:n plugeille sopivat liittimet.
Sekä kaiuttimille että kuulokkeille on oma itsenäinen voimakkuudensäätimensä.

 

 

Kahdelle ensimmäiselle tulokanavalle on liitännät sekä julkisivun että takalaidan puolella. Laite tunnistaa automaattisesti mikäli etulaidan XLR-komboihin kytketään jotain ja vaihtaa sen mukaan käyttöön etu- tai takalaidan liitännät.
Erillisin lähtö ja paluujakein toteutetut inserttiliitännät kahdelle ensimmäiselle kanavalle löytyvät vain laitteen takalevystä. Muissa kanavissa ei inserttimahdollisuutta ole.
Kaksi ensimmäistä tuloa soveltuvat lisäksi myös instrumenttien linjasoittotarkoituksiin, ja sähköinen sovitus valitaan silloin etulaidan instr-kytkimellä kanavakohtaisesti. 

Muutoin kanavien varustelu yhtenäinen ja sisältää gain-säädön ohessa kytkimet 48 voltin phantom-syötölle sekä tulosignaalin napaisuuden käännölle (phase).

Kolmas kanavakohtainen kytkin on PAD, jonka toiminta vaihtelee kanavan tulosignaalista riippuen. Mikrofonikäytössä pad-kytkimen lyhyt painallus kytkee päälle tai pois 20 dB:n vaimennuksen, kun taas pitkä painallus valitsee 10 dB:n lisävahvistuksen.
Linjasignaalilla vaihtoehtoina ovat suora signaali tai 20 dB:n vaimennus.

Räkkikorvakkeet voi kääntää myös alaspäin, jolloin ne tulevat pöytäpinnalle asetettua laitetta hieman kenoon nostettuna (kts. avauskuva) 

 

 


Arturia sisällyttää pakettiin räkkilaitteen kylkiäisinä seitsemän erilaista mallinnettua muokkaustyökalua, jotka toimivat 64-bittisillä alustoilla (AAX, AU, NKS ja VST).
Joukossa on kolme erilaista mallinnettua etuvahvistin-applikaatiota, "Moog-suodin", 1176-kompressorin virtuaalinen versio, Rolandin RE 201 -nauhakaikua jäljittelevä applikaatio sekä Analog Lab Lite -synapaketti. 


AudioFuse 8Pre esiteltiin tämän vuoden NAMM-messuilla ja valmistajan mukaan laitteiden toimitukset käynnistyvät syyskuussa 2018.

Lisätiedot: EM Nordic

18.09.2019
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy