Nayteikkuna

Arturia AudioFuse Studio – ison session äänikortti

Yksittäisen työpisteen tarpeisiiin suunniteltu AudioFuse sai hiljattain rinnalleen isomman pajan vaatimuksiin vastaavaan Studio-version, jolle 18 tuloa ja 20 lähtöä sekä monitoroinnin hallintaan tarvittavat ominaisuudet antavat jämerät raamit.

AudioFuse Studion neljä ensimmäistä analogituloa sopivat instrumentti-, mikrofoni- ja linjasignaaleille ja ne on myös varustettu inserttipistein ulkoisten muokkauslaitteiden kytkentää varten.
Arturia käyttää Studio-mallissaan samoja DiscretePro-etuvahvistimia kuin AudioFusen perusmallissa.

Analogisen tulopuolen täydentää neljä linjatason liityntää, joista kahdessa on mahdollisuus kytkeä päälle magneettisen äänirasian tarvitsema RIIA-korjaus, joten vinyylisoittimen liittäminen studion kalustoon käy sekin näppärästi.
Muutoinkin Arturia on huomioinut vaihtoehtoiset äänilähteet, sillä AudioFuse Studiossa on aptX©- ja AAC©-tiedostoja lukeva Bluetooth-vastaanotin.

 

Tulo- ja lähtökanavien määrää laajentaa kaksi rinnakkaista Adat-normin liitäntäparia, joiden kautta välittyy kahdeksan audiokanavaa kumpaankin suuntaan 96 kHz:n näytetaajuudella operoitaessa.
Lisäksi AudioFuse Studiossa on stereofoninen S/P DIF -digitaaliliitäntä (tulo- ja lähtö), joka palvelee tarvittaessa myös word clock -tulona ja -lähtönä.
AudioFuse Studion A/D- ja D/A-muuntimet ovat 24-bittisiä.

Tarkkamokuuntelua varten AudioFuse Studiossa on liitännät kahdelle kaiutinparille, sekä kaksi itsenäistä kuulokeliitäntää, joihin voi kytkeytyä niin 3,5 mm:n kuin 6,3 mm:n plugillakin.

Monitorimiksaus muotoillaan Arturian applikaatiolla ja tulosignaaleiden reititys hoidetaan suoraan äänikortin sisällä, ilman latenssia.
Kuuntelun fyysiset kontrollit, kuten voimakkuudensäädöt, kaiutinparin valinnat, mykistys, vaimennus ja mono-kuuntelun valinta löytyvät AudioFuse Studion kansilevystä.

Mielenkiintoisen lisän liitäntäpuoleen tuovat kaksi reamp-käyttöön tarkoitettua jakkia, joista instrumenttitason signaalin saa kitarapedaalistolla tai -vahvistimella muokattavaksi.

Tietokoneeseen USB-C-liitännällä kytkettävä AudioFuse Studio sopii sekä Windows- että Mac-ympäristöön (24-bittinen koodi, USB 2.0-protokolla). Samalla laite toimii myös USB-hubina, johon voi liittää kolme USB2.0-liitännällä varustettua muuta laitetta.


Vaatimukset:
• Win 7+:  4 GB RAM, Intel i5 tai nopeampi prosessori, OpenGL 2.0 GPU
• Mac OS 10.8+: 4 GB RAM, Intel i5 tai nopeampi prosessori, 1 GB kovalevytilaa, OpenGL 2.0 GPU
 

Lisätiedot: EM Nordic

08.03.2019
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy