Arturia KeyStep Pro – sekvensserin kyydissä aikamatkalle

Key Step Pro on neliraitainen, kosketinsoittimeen integroitu sekvensseri ja midi-kontrolleri.    


Ensimmäiset sekvensserit olivat erillislaitteita tai kosketinsoittimiin integroituja. Sitten tietokone teki moiset tarpeettomiksi joksikin aikaa, kunnes nostalgia sekä niiden silkka käytännöllisyys alkoivat jälleen puhutella.
Asialla on nyt Arturia, jonka Key Step Pro sisältää neljä polyfonista sekvensseriraitaa, joista ensimmäinen toimii myös 24-äänisenä ja polyrytmiikkaan pystyvänä rumpukoneena.

 

 

Kullekin raidalle voi koostaa enimmillään 16 patternia, joita voi sen jälkeen ketjuttaa luupattaviksi sekvensseiksi.
Yhden patternin pituus on 64 askelta ja jokaiseen askeleeseen puolestaan mahtuu enimmillään 16 nuottia.

Arturian mukaan patternien ja sekvenssien jäsentely ja hallinta on helppoa, kiitos Scene- ja Project-muistien, joihin erilaisia kokonaisuuksia voidaan tallentaa vastaisen varalle.

37-koskettimiston mittainen soittolauta tunnistaa sekä kosketusvoimakkuuden että jälkipainon.  Jokaisen koskettimen kohdalle on upotettu kansilevyyn myös led antamaan visuaalisen viitteen siihen, mitkä sävelet milloinkin kuuluvat työstettävään sekvenssiin.

Key Step Prossa on arpeggio-automatiikka joka hallitsee viiden oktaavin aluetta seitsemän erilaisen kuvion avulla.

 

 

Key Step Pron liitännöissä on huomioitu ulkoisen laitteiston ohjaus. Yhden midi-tulon lisäksi soittimessa on kaksi midi-lähtöä, USB-väylä sekä runsaat CV- ja gate trigger -lähdöt.

Lisätiedot: EM Nordic

25.03.2020
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy