Arturia MiniBrute 2 – nyt myös modulaarisesti

Image

25 koskettimen mittaisella koskettimistolla varustettu MiniBrute päivitettiin kakkosversioon, jonka keskeisin ero entiseen on puolittain modulaarinen rakenne, sekä laajennettavuus ulkoisia Euromoduuleita käyttämällä.

Uuden sukupolven sisältä löytyy yhä kantamallin syntikka, jonka ytimessä on kahden joustavasti miksattavan oskillaattorin, hapokkaan Steiner-Parker-suotimen ja kaaosta kylvävän Brute Factorin yhdistelmä.
Kupletin juonen muuttaa puolittain avoin rakenne, jossa Arturian tehtaalla toisiinsa valmiiksi liittämät lohkot voi halutessaan kytkeä uuteen järjestykseen kansilevyn ristikytkennässä. Soitin pelaa pakasta vedettynä ja sellaisenaan ilman ensimmäistäkään kytkentäjohtoa, mutta jos valmiit reititykset eivät palvele jossakin tilanteessa parhaalla mahdollisella,  voi ryhtyä kokeilemaan löytääkö itse jonkin muun tavan ohjailla esimerkiksi vaikkapa suotimen toimintaa tai oskillaattorin virettä. 

 

MiniBrute 2:n koskettimisto pohjaa samaan jälkipainon tunnistavaan mekaniikkaan, jota käytetään myös Arturian lippulaivassa, MatrixBrutessa.
Jollei koskettimisto tunnu kaikkein käytännöllisimmältä soittopinnalta, voi vaihtoehtona harkita MiniBrute 2S -mallia, jossa on koskettimiston sijaan naputteluun sopivat painikkeet.

Image

MiniBrute 2S:n ominaisuuksissa on huomioitu erilainen lähestymistapa myös muutenkin ja syntikka on varustettu kolmen kerroksen sekvensserillä ja muistilla, johon mahtuu 64 ohjelmoitavaa sekvenssiä, joista voi sitten kasata kokonaisia biisejä ketjuttamalla niitä toisiinsa.
Melodisten sekvenssien ohessa sekvensseriin voi ohjelmoida myös kontrollikomentoja automaattisesti toistuviksi sarjoiksi.

 

Image


Puolimodulaarinen rakenne avautuu vielä laajemmaksi, kun mukaan otetaan uuden Brute-sarjan kolmas lenkki, samaan tuoteperheeseen kuuluvat ja Eurorack-mitoituksen mukaiset RackBrute 3- ja RackBrute 6 -asennuskehikot.

 

Image


RackBrute 3 (kuvassa)  tarjoaa tilaa ulkoisille moduuleille 88 HP:n verran, isompi kuutosversio 176 HP:n verran.
Kummassakin kehikossa on oma virtalähteensä, jotka antavat moduuleille niiden tarvitsemat plus ja miinus 12 voltin jännitteet sekä päälle erillisen plus viiden voltin syötön.


Oma jujunsa on kolmihaaraisin päätekappalein varustetussa sangassa, johon voi asentaa niin räkkikehikon kuin syntikankin.

Image


Sanka palvelee myös kantokahvana ja kuljetusmuotoon taitellun kokonaisuuden omat näppärät tuet estävät kansilevyjen säätimiä kolhimasta toisiaan. 


LisätiedotEM Nordic