Arturia MiniFuse 1 & 2 – kompaktit äänikortit

Arturia on lanseerannut uudet MiniFuse 1 ja 2 -äänikortit. Ne soveltuvat monipuoliseen työskentelyyn aina instrumenttien äänityksistä podcastien tekoon ja säveltämiseen. Numero nimen perässä indikoi tuloliityntöjen määrää. Laitteet ovat osa Arturian palkittua AudioFuse-sarjaa.

 

 

MiniFuse 1 mahdollistaa yhden soittimen tai mikrofonin äänittämisen XLR-comboliittimen kautta. Mikrofonille tai aktiiviselle di-boksille tarvittava phantom-syöttö aktivoidaan erillisellä kytkimellään.

Tulosignaalin taso säädetään gain-potentiometrillä, joiden nuppeihin integroidut merkkiledit reagoivat tulosignaalin voimakkuuteen väriä vaihtamalla. Linjatason sovitus muutetaan sähkökitaralle tai -bassolle soveltuvaksi painokytkimellä aina tarpeen mukaan.

Päälähtöjen signaalitasot puolestaan ilmaistaan kuuden ledin värillisin mittaripylväin.

MiniFuse 2 on spekseiltään muutoin identtinen, mutta se on varustettu yhden sijaan kahdella comboliittimellä.
Lisäksi laitteeseen on lisätty mix-potikka, jolla voidaan miksata etulaidan analogituloihin kytkettyjen äänilähteiden ja USB-väylää myöten tietokoneelta kuunneltavan audion keskinäistä voimakkuutta. Suoraan tuloliitynnöistä monotorointiin ohjautuvan signaalin saa myös kytkettyä monoksi painokytkimellä.

Takalaitaan sijoitettujen linjatason päälähtöjen lisäksi molemmissa malleissa on omalla tasonsäätimellään varustettu kuulokeliitäntä suoraan etupaneelissa.

Kummassakin MiniFuse-mallissa on loopback-toiminto, jonka avulla on mahdollista tallentaa myös tietokoneelta kuunneltavaa audiota esim. podcast- tai tubettamiskäytössä.

Tietokoneeseen MiniFuse-interfacet liitetään USB-C-portin kautta, ja sen ohessa takapaneelista löytyy "ylimääräinen" USB-A-liitäntä lisälaitteiden – esimerkiksi kontrollerin tai massamuistin – kytkentään.

Käyttövirtansa laitteet saavat USB-väylästä, eikä erillistä virtalähdettä näin ollen tarvita.
Midi-puolella kytkennät hoidetaan perinteisten DIN-liittimien kautta ja varusteluun kuuluvat erilliset tulo- ja lähtöliitännät.

MiniFuset omaavat 110 dB:n dynaamiikka-alueen ja kohinaetäisyydeksi ilmoitetaan -129 dB.
Alumiinirunkoisilla laitteilla on valmistajan puolelta viiden vuoden takuu.

Laitteiden käyttöä tukee MiniFuse Control Center -sovellus, jossa käyttäjä voi hallita tulo- ja lähtöliitäntöjä, sekä päivittää laitteen käyttöjärjestelmän.

MiniFusen kylkiäisenä tulee lisäksi kattava valikoima muuta softaa, kuten soundin muokkaukseen tarkoitettu Arturia FX -efektiplugipaketti, Ableton Live Lite, analogisia klassikkosynia mallintava Analog Lab Intro -paketti sekä kolmen kuukauden lisenssi Auto-Tune Unlimitediin.

MiniFuse 1 ja 2 vaativat toimiakseen 64-bittisen Mac OS X 10.13- tai Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän.
Rautapuolella vaatimuksena on i5-prosessori tai nopeampi ja 4 gigatavua RAMia (+8gb suositeltavaa).

Lisätiedot: EM Nordic

19.01.2022
|
Anssi Eriksson
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy