Nayteikkuna

ARX ISO Ultra DeBalancer – vaihteeksi näinkin päin!

ARX ratkaisee tällä kerralla hieman epätavanomaisemman pulman: ammattilaitteen liittämisen koti- tai harrastuskäyttöön tarkoitettuun laitteeseen.


Audiosignaalin kytkentä antavasta ammattilaitteesta vastaanottavaan kuluttaja- tai harrastuslaitteeseen saattaa olla hankalaa. Kyseisen ongelman voi pilkkoa kolmeen osaan.

Ammattilaitteen audiolähdöt ovat useimmiten kytkennältään balansoituja, kuluttajaelektroniikassa näin on harvemmin.

Ammattilaitteen antama nimellinen signaalitaso on tyypillisesti + 4 dBu, kun taas kuluttajaelektroniikassa suositaan alhaisempaa standardia, joka on - 10 dBv.

Jos molemmat laitteet käyttävät verkkovirtaa, syntyy audiokytkennän myötä niiden välille mahdollinen maalenkki, joka aiheuttaa hurinaa.

ARX ISO Ultra DeBalancerin XLR-liitännät ovat kytkennältään balansoituja ja ne on sovitettu korkeammalle + 4 dBu:n nimellisjännitteelle.
Lähtöpuolen jakit ja RCA-liitännät puolestaan ovat kytkennältään balansoimattomia ja toimivat kytkinvalinnalla joko nimellisellä + 4 dBu:n tai - 10 dBv:n jännitteellä.

Sisällä boksissa on lisäksi erotusmuuntaja, joka huolehtii galvaanisen yhteyden katkaisemisesta laitteiden välillä, joten maalenkkiäkkään ei pääse muodostumaan.
Kaikki kolme ongelman osaa ratkaistu. 

Vielä tyypillisempi audiohenkilön kohtaama pulmahan on luennoitsijan mukanaan tuoma harrastajalaite, joka pitäisi saada liitettyä ohjelmalähteeksi talon järjestelmään. Siihen tarkoitettuja sovitteita ja muuntimia sekä kytkimiä ARX on valmistanut jo pitkään, sekä analogisia että digitaalisia kytkentöjä varten. Myös langattomaan Bluetooth-liitäntään löytyy sovite. 

Lisätiedot: Intersonic

22.04.2021
|
Lauri Paloposki
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy