Nayteikkuna

Ashdown CTM-200R - putkibassonuppi räkkiin

Bassovahvistimiin erikoistunut Ashdown on täydentänyt CTM-mallistoaan tuomalla CTM-100 - ja CTM-300 -nuppien kaveriksi 200-wattisen mallin. Uutuusmallin nimessä oleva R-kirjain tarkoittaa sitä, että vahvistin voidaan kiinnittää helposti räkkiin.

 

Ashdown CTM-200R on putkivahvistin, jonka etuasteesta löytyy kaksin kappalein sekä ECC-832- että ECC-82 -putkia, samoin kuin yksi ECC-99. Pääteasteessa puolestaan on neljä KT88-putkea. Tuloliitäntöjä tarjotaan kaksi kappaletta (high, low) ajatellen passiivi- ja aktiivimikkejä. Etupaneeliin on asennettu myös putkilla toimivan efektisilmukan liitännät (send, return) sekä balansoitu (XLR) DI-lähtö.

Ashdown CTM-200R on varustettu gain- ja master-säädöillä sekä passiivisella kolmen kaistan ekvalisaattorilla. Näin ollen vahvistimesta ei kuuluu ääntä lainkaan, mikäli kaikki eq-hanikat ovat nollakohdassa. CTM-200R tarjoaa bass-säädön kaveriksi deep-painikkeen. Kun se on pohjassa, säädin toimii hieman korkeamma alueella.
Middle-säätimen parina oleva shift-painike toimii samalla periaatteella, kun taas treble-säätimen bright-painike tuo ylhäällä ollessaan soundiin lisää yleistä kirkkautta. Gain-säädön parina on mellow-painike ja Master volumelle puolestaan erillinen mykistys.

Ashdown CTM-200R:n takapaneelista löytyy neljä säätöpistettä pääteputkien biasoinnille. Tässä hommassa kaverina on tube select -säädin. Kun VU-mittari on bias-moodissa, sen alarivi on tarkoitettu bias-arvon lukemista varten. Jokaiselle pääteputkelle on myös oma sulakkeensa, joiden vaihtaminen onnistuu sekin valmistajan mukaan käyttäjältä itseltään.

Lisätiedot: Nordsound

22.12.2020
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy