Nayteikkuna

Blackstar Carry-on Travel Guitar – matkaan lähdetään!

Blackstarin tämän vuoden uutuuksiin kuuluu yhdessä englantilaisen Gordon Smith Guitarsin kanssa suunniteltu matkakitara. Valmistajan omasta mielestä se lyö soundiltaan ja soittotuntumaltaan muut vastaavat sähkökitarat.

Blackstar Carry-on -matkakitarassa runko on tehty yhdestä palasta okoumea, minkä ansiosta puunsyyt ovat yhteneväiset kautta linjan. Valmistajan mukaan tämä takaa myös sen, että runko soi eloisasti. Kaula on tehty niin ikään yhdestä okoume-palasta, ja se on kiinnitetty runkoon liimaliitoksella.

 

 

Blackstar Carry-on Travel Guitar on varustettu laakeripuisella (laurel) otelaudalla, jossa nauhoja on 19 kappaletta. Koska soitin on niin pieni, että se mahtuu isoon matkalaukkuun, myös kielten soiva pituus on ainoastaan 527 millimetriä. Soittimeen onkin asennettu 12–54-paksuinen kielisetti, jolla saadaan aikaan normaalin sähkökitaran tuntuma.

Blackstar Carry-on Travel Guitar on varustettu Der Jungin virityskoneistoilla, jotka toimivat 1:14 -suhteella.
Mikkiosastolle on asennettu yksi minihumbucker talla-asemaan, ja sen saa puolitettua volume-potikassa olevalla nostokytkimellä. Sävynsäädin täydentää elektroniikan.

Blackstar Carry-on Travel Guitaria valmistetaan väriltään valkoisena tai mustana.
Kitara on saatavilla joko pelkästään kantopussin kanssa tai sitten Standard/Deluxe-paketteina. Standard-vaihtoehto pitää sisällään Amplug2 Fly -kuulokevahvistimen, kun taas Deluxe-pakettiin sisältyy Fly 3 Bluetooth Mini -vahvistin.

Lisätiedot: Luthman Nordic

02.02.2021
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy