Nayteikkuna

Blackstar JJN-20RH MkII & JJN-212VOC MkII – bluesrokkarin stäkki

Blackstarin tämän kevään uutuuksiin kuuluu Bluespower-soundistaan tunnetun Jared James Nicholsin kanssa ideoitu JJN-20RH MkII sekä sen pariksi tarkoitettu JJN-212VOC MkII -kaappi.

 

Blackstar JJN-20RH MkII on 20-wattinen täysputkinuppi, jonka etuasteessa on kolme ECC83-putkea ja pääteasteessa EL84-pari.
Vahvistimessa on kaksi kanavaa, joissa kummassakin on kaksi erilaista sointityyppiä. Niitä voidaan vaihtaa sisältyvällä jalkakytkimellä tai sitten kanavassa olevalla painikkeella. Vaihto särökanavan ja puhtaan kanavan välillä tapahtuu Blues Power Select -säätimellä etupaneelista tai sitten jalkakytkimellä. 

Blackstar JJN-20RH MkII -vahvistimen kontrollipaneeli on asennettu hieman takakenoon, jotta säätäminen olisi helpompaa.

 

Blackstar JJN-20RH MkII -vahvistimen Clean-kanavassa on kaksi säätöä, volume ja tone.
Tämän kanavan Voice 1 on tyyliltään Fender-tyyppinen, kirkkaan tiukka vahvalla bassotoistolla.
Voice 2 puolestaan on sitten brittityyppinen, helähtävällä ylätaajuuksien soinnilla ja löysemmällä bassotoistolla. Voice 2 saadaan valmistajan mukaan ajettua kovaa soittaessa särölle asti.

JJN-20RH MkII -uutuuden Overdrive-kanavassa on volume- ja gain-säädöt.
Tällä kanavalla miedompi särötyyppi Voice 1 on brittityyppinen Blackstar-soundi, joka tarjoaa todella runsaan särön, mutta valmistajan mukaan myös puhdistuu upeasti, kun kitaran volumea laskee.
Voice 2 puolestaan tarjoilee HT Venue MkII -vahvistimesta tutun high gain -särön, jossa yläkerta muuttuu agressiivisemmaksi ja bassotoisto tiukemmaksi.

Blackstar JJN-20RH MkII -vahvistimen särösoundien sävyä viilataan perinteisillä bass-, middle- ja treble-säätimillä sekä valmistajan patentoimalla ISF-hanikalla. Jälkimmäisellä voidaan soundin sävyä hakea portaattomasti "jenkkisoundista" "brittisointiin".

Blackstar JJN-20RH MkII on varustettu myös master- ja reverb-säätimillä.
Lisäksi etupaneelista voidaan pudottaa painikkeella vahvistimen teho 20 watista kahteen wattiin.

 

Takapaneelissaan Blackstar JJN-20RH MkII tarjoaa soittajalle niin USB-lähdön äänittämistä varten kuin jakkilähdönkin (toimii myös kuulokeliitäntänä), sekä DI-lähdön XLR-liittimellä.
Näihin lähtöihin voi kytkeä erikseen päälle kaiutinemuloinnin.

 

Vahvistimen pariksi tarjotaan vertikaalista JJN-212VOC MkII -kaiutinkaappia, johon on asennettu Celestionin V-TYPE - ja G12T-75 -kaiuttimet.

Lisäksi kaapissa on osittain irrotettava takapaneeli, joten sitä voidaan käyttää niin suljettuna kuin puoliavoimenakin.


JJN-212VOC MkII -kaiutinkaapin tehonkestoksi ilmoitetaan 160 wattia, ja kaappi tarjoaa neljän ja 16 ohmin liitännät.

Lisätiedot: Into-Luthman

02.04.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy