Nayteikkuna

Bogner Red Mini & Blue Mini – enemmän tai vähemmän säröä

Bogner on esitellyt kaksi uutta pienikokoista pedaalia, joiden luvataan tarjoavan lähes kaikki samat ominaisuudet kuin isommissa Ecstasy Red- ja Ecstasy Blue -pedaaleissa.


Red Mini toistaa Ecstasy-vahvistimen Red-kanavan soundin ja on omiaan erityisesti isomman särösoundin ystäville.
Blue Mini puolestaan perustuu kyseisen vahvistimen Blue-kanavaan, ja tuottaa enemmänkin plexi-Marshall-tyyppisen soundin, venyen sitten tarvittaessa rankemmankin mätön suuntaan.

Bogner Red Mini ja Blue Mini ovat toiminnoiltaan lähes samanlaiset. Molemmat on varustettu viidellä ”master”-säätimellä: Gain, Treble, Middle, Bass ja Volume.

Säätöpaneelissa on lisäksi kolme vipukytkintä, joilla voi vaikuttaa soundiin.
Ylimmäisenä olevalla Variac-kytkimellä saadaan Red Mini- ja Blue Mini -pedaalien soundiin ”dynaamista kompressiota”, ikään kuin vahvistinta käytettäisiin alemmalla jännitteellä. Tämä kytkin toimii on/off-periaatteella.

Pre-EQ -kytkin puolestaan tarjoaa valinnat B1, N ja B2, jotka tarjoavat kolme eri astetusta soundin avoimuuteen ja ylätaajuuksien presenssiin.

Mode-kytkin taas toimii pedaaleissa eri tavoin, mutta vaikuttaa kummassakin särön rakenteeseen. Bogner Blue Mini -pedaalissa tarjolla on kolme tilaa: L (Plexi), M (Blue Vintage Low Gain) sekä H (buustattu gain).
Red Minissä tiloja on taas on kaksi. Valittavissa on joko High Gain (-) tai High Gain buustilla (+).

 

Lisäksi pedaaleiden pohjasta löytyy keskialueen trim-säätö, jolla voidan asettaa sopiva EQ:n vaikutustaajuus.

Bogner Red Mini ja Blue Mini on varustettu tulo- ja lähtöjakeilla. Ohituskytkentä on molemmissa pedaaleissa toteutettu True Bypass -periaatteella.
Käyttö tapahtuu 9 voltin verkkolaitteella.

Lisätiedot: Musamaailma

 

13.12.2018
|
Tijmo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy