Nayteikkuna

Boss DD-3T – klassinen delay-pedaali päivitettynä

Boss DD-3 esiteltiin vuonna 1986, ja ajan saatossa siitä tuli yksi suosituimmista viive-pedaaleista. Nyt valmistaja on päivittänyt tämän digitaali-delayn muutamilla parannuksilla. Soundin luvataan kuitenkin olevan samanlainen kuin alkuperäisessä.

Boss DD-3T:n uudistukset koskevat erityisesti sitä, että nyt soittaja voi käyttää tap tempo -ominaisuutta taputtelemAlla sopivan tempon pedaalin omalla kytkimellä.
Jos homman haluaa hoitaa ulkoisella jalkakytkimellä, niin sekin onnistuu, sillä sellaisen kytkemiseen tarjotaan oma liitäntä (Tempo).

 

 

Boss DD-3T mahdollistaa myös viiveajan valitsemisen Mode-säätimellä kolmesta vaihtoehdosta:  50 millisekuntia (Short), 200 millisekuntia (Medium) ja 800 millisekuntia (Long).
Lisäksi tarjotaan Short Loop -vaihtoehto fraasiluuppien tekemistä varten.

Tap Tempo- tai bypass-tilasta päästään luuppitilaan painamalla pedaalin jalkakytkintä pohjaan kahden sekunnin ajan. Luupin pituutta voi vaihdella Time-säätimellä (200–800 millisekuntia).

Boss DD-3T on varustettu Level-säätimellä, jolla kontrolloidaan viiveen voimakkuustasoa.
Lisäksi on Feedback-hanikka, jolla voidaan joko lisätä viivetoistojen määrää (myötäpäivään) tai vähentää niitä aina yhteen toistoon saakka (täysin vastapäivään).

Boss DD-3T on varustettu instrumenttitulon lisäksi kahdella lähdöllä.
Output ohjaa efektoituneen soundin vahvistimeen, Direct taas kuivan soundin. Alkuperäisestä DD-3-pedaalista poiketen lähdöt ovat nyt vierekkäin, mikä mahdollistaa kätevämmin signaalin lähtettämisen kahteen vahvistimeen Wet/Dry-soundeja varten.

Tempo-liitäntään sopiviksi jalkakytkimiksi valmistaja tarjoaa omista malleistaan seuraavia: FS-5U, FS-6 ja FS-7. Boss DD-3T toimii joko yhdeksän voltin paristolla tai verkkolaitteella.
Jälkimmäistä käyttöä varten valmistaja suosittelee PSA-sarjan verkkolaitteita. Virrankulutukseksi ilmoitetaan 45 milliampeeria, ja alkaaliparistolla (6LR61) soittoaikaa luvataan noin 11 tuntia.

Boss DD-3T:n ohituskytkentä on bufferoitu.

Lisätiedot: Roland Suomi

 

03.10.2019
|
Timo Östman
Tekninen toteutus: Sitebuilders Finland Oy